Nova vest
Košarka

Nedelja, 01.02.2015.

18:59

Zvezda na +43 za 20. u nizu

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Solnok sa 90:47 u 20. kolu ABA lige i ostvarili 20. trijumf i ujedno svoju najubedljiviju pobedu ove sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsportphoto

’Crveno-beli’ i mađarski klub su vodili veliku borbu u prvom periodu i na početku drugog, da bi izabranici Dejana Radonjića prelomili utakmicu u trećoj četvrtini i potom samo povećavali prednost.

Gosti su se tada već predali i iako su u poslednjoj četvrtini bili bolji nego u trećoj, nisu uspeli da spreče Zvezdu da ostvare pobedu sa 43 poena razlike pred 4.000 navijača u "Pioniru". 'Crveno-beli' su zahvaljujući tom trijumfu došli na korak od toga da i matematički obezbede prvo mesto pred plej-of.

Zvezda je protiv Solnoka igrala atraktivno, sa velikim brojem zakucavanja, blokada i trojki, a na kraju je najbolji u 20. trijumfu ’crveno-belih’ bio Majk Cirbes sa 13 poena i četiri skoka. Nikola Rebić je dodao 12 poena i šest skokova, dok je Marko Tejić imao 11 poena. Dvocifreni učinak, odnosno deset poena, imali su i Nemanja Dangubić i Jaka Blažič, koji su dodali i po šest skokova, kao i Čarls Dženkins.

Zbog povrede, odnosno prehlade, u timu Zvezde nisu bili Stefan Jović i Branko Lazić, a Radonjić je priliku dao Đorđu Kaplanoviću, koji je i ušao u igru prvi put ove sezone u poslednjem minutu, pošto su navijači to tražili od Dejana Radonjića.

Na drugoj strani, Lazerik Džons je imao 16 poena, a Strahinja Milošević 11, uz pet skokova i tri asistencije.

Solnok je protiv Zvezde doživeo deseti poraz ove sezone, posle kojeg je ostao na desetom mestu tabele regionalnog takmičenja.

Tok utakmice:

Radonjić se na startu utakmice odlučio na pomalo neobičnu postavu, pošto je Rebić bio startni plejmejker. Zvezda je sigurno startovala, poenima Dangubića i Mitrovića, koji je imao atraktivno zakucavanje, a prve poene za Solnok postigao je Džons za 4:3. U narednim minutima bilo je dosta konfuznih napada na obe strane, ali su ’crveno-beli’ održavali prednost, a trojkom Rebića u petom minutu su otišli na plus pet (9:4).

Dangubić je nastavio niz Zvezde do 12:4, da bi potom usledilo buđenje Solnoka, ali i greške ’crveno-belih’. Gosti su to iskoristili i napravili seriju od 8:0 preko Džonsa, Miloševića i Lija za vođstvo 14:13, ali je uzvratio Dženkins, pa je Zvezda na prvi odmor otišla vođstvom 15:14.

Kalinić je u drugom periodu održavao vođstvo Crvene zvezde, ali je Solnok pretio. ’Crveno-beli’ su do tada napravili veliki broj grešaka u koracima, što ih je koštalo malo većeg vođstva, ali na njihovu sreću Solnok nije uspevao to da iskoristi. Gosti su potom ušli u seriju grešaka, a Zvezda je vrlo brzo uspela da stekne šest poena prednosti posle trojke Tejića za 24:18.

Upravo ta trojka je probudila igrače Zvezde, koji su do kraja četvrtine samo povećavali prednost, koja je posle 20 minuta iznosila 14 poena posle trojke Blažića iz ugla. U prvom poluvremenu najbolji među ’crveno-belima’ bili su Cirbes i Tejić sa po šest poena.

Zvezda je drugo poluvreme započela trojkom Dangubića za plus 17, a potom je održavala prednost, koja je vrlo brzo prešla 20 poena. 'Crveno-beli' su se u pojedinim trenucima praktično poigravali sa svojim rivalom, o čemu najbolje svedoči atraktivno zakucavanje Dangubića u 25. minutu. Zvezda se tu nije zaustavila, preko Rebića, Marjanovića i Kalinića vrlo brzo je imala i prednost od 30 poena - 56:26, a a potom je održavala svoju prednost.

Ubedljiva prednost nije nimalo usporila igrače Crvene zvezde, koji su je samo povećavali tokom četvrte četvrtine. Igrači Solnoka nikako nisu uspeli da pariraju raspoloženim 'crveno-belima', čije poteze su navijači znali da nagrade, a Radonjić je priliku odlučio da pruži Rebiću i Tejiću, koji su je i opravdali. Njih dvojica su bili ti koji su svom timu doneli maksimalni prednost, pa je Zvezda u pretposlednjem minutu imala plus 46 (87:41), a Solnok do kraja utakmice nije uspeo ništa drugo osim da spusti raziku na 43 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

206 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve