Nova vest
Košarka

Subota, 31.01.2015.

17:11

Crvendakićeva četvrta u Evropi

Mlada reprezentativka Srbije Aleksandra Crvendakić zauzela je četvrto mesto na izboru FIBA Evrope za najbolju mladu igračicu Starog kontinenta u 2014. godini.

Izvor:

Autor:

Default images
kss.rs

Osamnaestogodišnja devojka iz Loznice je bila treća u izboru navijača, ali kada su sračunati i glasovi stručnjaka, pala je za jedno mesto. Ona je dobila 6.338 glasova navijača, i 82 poena od eksperata, uz ukupan koeficijent 0,0949.

Na svom Fejsbuk profilu Crvendakić je objavila da je ovo za nju "veliki uspeh" i da će joj "velika podrška navijača biti podstrek u daljoj karijeri".

Najbolja mlada igračica Evrope prema izboru FIBA je Angela Salvadores iz Španije, druga njena sunarodnica Astou Ndour, dok je treća predstavnica Francuske Olivia Epoupa.

Crvendakić je prošle sezone u ovom izboru bila na sedmom mestu. U 2014. godini ima dva četvrta mesta na Evropskim prvenstvima za igračice do 18 i 20 godina, a na juniorskom takmičenju je izabrana u petorku šampionata.

Crvendakić nastupa za madjarski Šopron, a predhodno je nosila dres Crvene Zvezde. Karijeru je započela u Loznici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d