Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.01.2015.

20:15

Zvezda dominantno do Top16 prvenca!

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Albu u Pioniru sa 86:69 i tako ostvarili prvu pobedu u 5. kolu Top16 faze u Evroligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Ekipa Dejana Radonjića je u fantastičnom ambijentu hale Pionir od početka do kraja utakmice dominirala protiv najbolje nemačke ekipe.

Već u prvoj deonici crveno-beli stekli su dvocifrenu prednost koju u nastavku nisu ispuštali. U poslednjoj deonici bilo je i najvećih +24, pa su crveno-beli na dominantan način stigli do prve pobede u drugoj fazi Evrolige.

Meč u Pioniru počeo je ovacijama za trenera gostujuće ekipe Sašu Obradovića, koji je prvi put u karijeri bio trener protiv svog nekadašnjeg kluba.

Boban Marjanović popravio je svoju MVP statistiku sa 17 poena, 12 skokova i indeksom 28. Čarls Dženkins ubacio je 12 poena uz 4 asistencije, Lazić je imao 10, a Markus Vilijams ponovo je bio sjajn sa 7 poena, 3 skoka i 10 asistencija. Nikola Kalinić je uz 9 poena imao 3 skoka i 5 asistencija, a po 9 poena ubacili su i Dangubić i Jović. Na drugoj strani, Džamel Meklin imkao je 14, a Klif Hemonds 11 poena.

Zvezda u narednom kolu 5. februara dočekuje litvanski Žalgiris.

Tok meča:

Po ulasku na parket Pionira trener Albe Saša Obradović dobio je ovacije sa ispunjenih tribina Pionira, nije izdržao i zaplakao je na klupi gostujuće ekipe.

Na krilima velike podrške sa tribina, Zvezda je dobro krenula. Sjajno je meč otvorio Dangubić koji je ubacio prvih pet poena, brzo su se nadovezali Dženkins i Vilijams, pa je Obradović posle pet minuta zatražio prvi tajm-aut (13:6).

Alba je uspela da se konsoliduje posle minuta odmora, vezao je četiri poena i nekoliko dobrih odbrana, ali finiš prve deonice pripao je crveno-belima. Uzvratila je Zvezda serijom 7-0, došla je do prve dvocifrene prednosti i naterala Obradovića na još jedan tajm-aut.

Do kraja prve deonice obe ekipe postigle su po koš, pa je Zvezda imala +10 (22:12).

Početak drugog perioda pripao je Stefanu Joviću. Sjajni reprezentativni bek postigao je u kratkom vremenskom periodu devet poena, podigao je Pionir na noge i doneo Zvezdi +12 (29:17).

Alba je uspevala da održi kakav takav priključak preciznim šutevima za tri poena, ali Zvezda je gospodarila parketom u tom periodu.

Nastavila je Zvezda da melje rivala snažnom odbranom i igrom u tranziciji, gosti iz Berlina nisu se snašli u grotlu Pionira, pa je posle polaganja Lazića u 15. minutu bilo i +20 (40:20).

Visoka prednost kao da je opustila Zvezdine igrače, pa je Alba brzo smanjila rezultat serijom 9-2. Radonjić je reagovao tajm-autom, vratio je mirnoću svom timu u napadu, pa je Mrajanović serijom poena vratio veliku prednost – 47:29, koliko je bilo i na poluvremenu.

Ništa se nije promenilo ni na startu drugog poluvremena. Zvezda je igrala sjajno nošena podrškom sa tribina, a posle trojke Branka Lazića bilo je i najvećih +21 (54:33).

Ništa se nije promenilo ni na startu drugog poluvremena. Zvezda je igrala sjajno nošena podrškom sa tribina, a posle trojke Branka Lazića bilo je i najvećih +21 (54:33).

Nešto kasnije bilo je i +22, ali Alba se nije predavala i serijom 8-0 naterala je Radonjića da ponovo zatraži minut odmora (59:45). Ponovo je posle kratke pauze Zvezda uspela da konsoliduje svoju igru, pa je pred odlučujućih 10 minuta imala +17 (64:47).

U poslednjoj deonici nije bilo dileme. Sjajna atmosfera i isto takva igra Zvezde nisu dozvolili gostima ni da pomisle na povratak, a u nekim trenucima igralo se i za publiku.

Posle trojke Kalinića bilo je najvećih +24, a do kraja su crveno-beli zadržali ubedljivo vođstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

372 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve