Nova vest
Košarka

Utorak, 27.01.2015.

23:35

Cedevita produžetkom do prvog mesta

Košarkaši Cedevite savladali su Virtus Romu 91:90 (19.15, 15:18, 24:25, 24:24, 9:8) i preuzeli prvo mesto u grupi I Last 32 faze Evrokupa.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
Foto: Cedevita/Marin Sušiæ

Roma je ispustila osam poena prednosti u poslednjih četvrtini, domaći su pet sekundi pre kraja ukrali loptu i zakucavanjem Babića izborili produžetak.

Gosti su zahvaljujući košu i ukradenoj lopti Stipčevića imali šut za pobedu, ali je Triče promašio trojku iz ugla.

Cecevitu je do trijumfa predvodio sjajni Miro Bilan sa 18 poena i 10 skokova, dok je dabl-dabl ostvario i Stanko Barać sa 14 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Fran Pilepić je ubacio 13, Nemanja Gordić 12 poena uz 5 asistencija i 4 skoka, dok je 10 poena i 8 skokova imao Tomislav Zubčić.

U rimskom timu istakao se Rok Stipčević sa 27 poena i četiri ukradene lopte, 18 poena ubacio je Kajl Gibson, dok je 13 imao Brendon Triče uz po 5 skokova i asistencija.

Domaćin je bolje otvorio meč, poveo 18:10, ali Roma brzi stiže do egala koji održava do poslednjeg perioda (58:58).

Tada gosti serijom 9:2 stižu do osam poena prednosti u Zagrebu, ali su Zubčić i Tomas trojkama pokrenuli seriju Cedevite 12-0 za preokret na 78:74.

Roma opet stiče prednost dva minuta pre kraja, Stipčević 5,3 sekundi pre kraja pogađa trojku, da bi domaćin posle tajm-auta sjajnom odbranom ukrao loptu rivalu. Zubčić pronalazi Babića koji zakucava 2,4 sekunde pre kraja za produžetak.

Gordić i Bilan sjajnom akcijom donose tri poena prednosti domaćinu dva minuta pre kraja, Rimljani ostaju u egalu košem Stipčevića, koji krade loptu u samoj finišu, ali Triče promašuje trojku iz ugla za pobedu.

Cedevita sada ima tri pobede iz četiri utakmice, a Roma polovičan učinak na drugom mestu u grupi. U drugom meču grupe Saragosa i Crveni oktobar će se u sredu boriti za drugu pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve