Nova vest
Košarka

Utorak, 27.01.2015.

09:39

Kalinić: Prava borba od plej-ofa

Junak pobede Crverne zvezde u Podgorici Nikola Kalinić rekao je da prave borbe u ABA ligi ipak počinju tek u plej-ofu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
abaliga.com

Zvezda je u najboljoj utakmici sezone savladala Budućnost u gostima sa 77:76 poenima Kalinića tri sekunde pre kraja i tako ostala neporažena.

Bio je to prvi trijumf crveno-belih u Podgorici od 2004. godine, kada su takođe ubacili 77 poena (77:74).

Kalinić je rekao da će crveno-beli pokušati da produže niz pobeda u ABA ligi koliko god budu mogli, ali je ipak istakao da prave borbe počinju tek u plej-ofu. Crveno-beli imaju rekordnih 19-0 na čelu tabele regionalnog takmičenja.

„Sjajna pobeda za nas, nastavili smo niz. Uspeli smo ovde da pobedimo ekipu Budućnosti koja je odigrala fenomenalan meč. Oni su fenomenalna ekipa, sa fenomenalnim trenerom. Odlično su spremili meč, videlo se da su imali par dana da se spreme. Međutim, uspeli smo da odolimo njihovim napadima i na kraju, kao što je nekada najbolje i najslađe, pobedili smo u poslednjoj sekundi. Treba naglasiti i da Zvezda ovde nije dobila 11 godina, tako da nam je i iz tog razloga veoma drago. Srećni smo, nastavljamo dalje, pokušaćemo što duže da ostanemo bez poraza. Ali, prava borba počinje u plej-ofu, samo pobede su nam važne“, rekao je Kalinić posle veliek pobede.

Zvezdu sada čeka duel sa Albom u Pioniru u četvrtak, a onda u istu ghalu stiže i Solnok u 20. kolu ABA lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve