Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.01.2015.

10:11

Veliki derbi: Zvezda u Podgorici

Košarkaši Crvene zvezde igraju od 18 časova protiv Budućnosti u Podgorici veliki derbi 19. kola ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Zvezda je neporažena i čvrsto drži prvo mesto, a Budućnost je druga sa skorom 15-3.

Zvezda tradicionalno loše igra u Podgorici, pošto nije pobedila Budućnost u gostima od 2004. godine kada je slavila sa 77:74.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić zna da njegovu ekipu očekuje najteži ispit u dosadašnjem toku ABA lige.

„Svakako će biti i za nas i za Budućnost VOLI dobar meč. To je prilika i za nas i za njih da igramo lepo i da svi uživaju u predstavi koja nas očekuje. Budućnost VOLI je do sada odigrala sezonu izvanredno i pretrpela samo tri poraza u ABA ligi. I za nas važi da smo u nekakvoj mirnoj situaciji, pošto smo još uvek neporaženi. Utakmicu shvatamo jako realno. Svesni smo da ćemo igrati protiv čvrstog protivnika i da u Podgorici niko ne može da odigra utakmicu lagano. Postoji statistika, koja govori, da Crvena zvezda Telekom već dugo nije uspela da pobedi u Podgorici, ali u ovoj situaciji nije realno razmišljati o tome, jer smo i mi i oni u dobroj situaciji i u priliki da uživamo u dobroj utakmici. Budućnost VOLI je u dobroj formi. Ne zavise samo od Omara Kuka i J.R. Rejnoldsa. Tu je Suad Šehović koji igra izvanredno, ali i vrhunska unutrašnja linija."

Sa druge strane, trener Budućnosti Igor Jovović rekao je da će njegov tim pokušati da prvi pobedi beogradski tim.

„Ne treba trošiti previše reči o snazi Crvene zvezde Telekom, imaju impresivne rezultate u ovoj sezoni, posebno mi koji se bavimo ovim poslom znamo koliko je teško da se postigne svih 18 pobeda u ABA ligi. To nas obavezuje da u ovu utakmicu uđemo sa posebnim motivom, i željom da upravo mi budemo tim koji će im naneti prvi poraz. Mislim da nas očekuje jako uzbudljiva utakmica u prepunoj dvorani. Dosta toga zavisiće od kvaliteta defanzive oba tima. Očekujem ratničku košarku u kojoj će se teško postizati koševi. Ekipa koja bude mantalno čvršća i koja bude spremna da održi koncentraciju na visokom nivou svih 40 minuta, uzeće bodove. Smatram da ćemo biti adekvatno pripremljeni za meč u svakom smislu, i iz te dobre pripreme će nam se otvoriti šansa na samom meču da trijumfujemo. Crvena zvezda je favorit, ali favoriti ne pobeđuju uvek, i pokušaćemo da napravimo sjajan rezultat, da pobijedimo crveno bele.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve