Nova vest
Košarka

Petak, 16.01.2015.

09:55

EL: Puna "Arena" čeka Galatasaraj

Košarkaši Crvene zvezde od 21 čas u “Kombank areni” dočekuju Galatasaraj u okviru trećeg kola Top16 faze Evrolige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

‘Crveno-beli’ su u dosadašnjem delu druge faze elitnog takmičenja zabeležili dva poraza, dok turski klub ima skor 1/1.

To će ujedno biti treći međusobni duel dva kluba ove sezone, a prvi od ubistva navijača Zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu uoči prethodnog, i zbog toga su iz redova ‘crveno-belih’ apelovali na svoje pristalice da navijaju fer i sportski.

Galatasaraj će u Beogradu biti kompletan pošto je treneru Erginu Atamanu dozvoljen ulazak u Srbiju. Atamanu je posle tragedije u Istanbulu premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio da je nepoželjan u našoj zemlji, ali je početkom ove nedelje promenio mišljenje posle sastanka sa ’crveno-belima’.

Iz redova Zvezde poručili su da nasilju nema mesta u košarci, a predsednik kluba Nebojša Čović rekao je da su preduzete sve mere da utakmica prođe u najboljem redu, kao i da Ataman neće posetiti grob ubijenog navijača. Čović je isto ponovio i dan pre utakmice, naglasivši da u Srbiji „neće biti amateri kao turska policija“.

Trener Zvezde Dejan Radonjić rekao je da će ekipa učiniti sve da se usredsredi samo na dešavanja na terenu kako bi pobedila Galatasaraj. Kapiteni Crvene zvezde i Galatasaraja Luka Mitrović i Sinan Guler apelovali su na navijače da predstojeće utakmice između dva tima proteknu u najboljem redu.

U prvim utakmicama trećeg kola grupe E, pobede su ostvarili Makabi i Real. Aktuelni šampion Evrope je slavio protiv Barselone sa 70:68, dok je ’kraljevski klub’ rutinski pobedio Albu u Berlinu sa 79:61. Uz duel Zvezde i Galatasaraja, u petak se igra i duel Panatinaikosa i Žalgirisa, od 20.45.

Evroliga, treće kolo
četvrtak, 15. januar
Makabi – Barselona 70:68
Alba – Real Madrid 61:79
petak, 16. januar
Panatinaikos – Žalgiris20.45
Crvena zvezda – Galatasaraj 21.00

Tabela: Real Madrid 3/0, Makabi 2/1, Alba 1/2, 4. Barselona 1/2, Žalgiris 1/1, Panatinaikos 1/1, Galatasaraj 1/1, Crvena zvezda 0/2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve