Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 29.12.2014.

19:31

Zvezda – energija, navijači, Bobi

Evroliga predstavlja učesnike Top 16 faze elitnog takmičenja, a kod Crvene zvezde naglašavaju se energija tima i navijača, kao i učinak Bobana Marjanovića.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Zvezda se na dva kola do kraja plasirala prvi put u istoriji u Top 16 fazu, a tome su doprineli brojni faktori. Ipak, najveći među njima, i doslovno i figurativno, jeste najviši igrač takmičenja Boban Marjanović, koji je prvi u Evroligi po indeksu korisnosti (24,9) i skokovima (10,7)“, počinju analizu na sajtu Evrolige.

“Marjanović može da se zahvali Markusu Vilijamsu, koji je podelio najviše asistencija u prvoj fazi (6,9), neke upravo za Bobijeve koševe. Mladići Luka Mitrović, Jaka Blažič i Nikola Kalinić donose energiju koju bi svaki tim poželeo na oba kraja terena, što za posledicu ima to da je Zvezda prva u skoku i da ima jednu od najčvršćih odbrana u Evroligi“, dodaje se.

Posebno se naglašava spektakl koji pravi navijači crveno-belih u Kombank areni.

“Teško da može da se govori o Zvezdi bez spominjanja njenih navijača – možemo samo da zamislimo kakva će to košarkaška fešta biti kada drugog januara u Beograd dođe moćni Real Madrid. Real ima skor 7-3 sa Zvezdom kroz istoriju, a crveno-beli su savladali Real samo jednom za prethodnu 41 godinu, bilo je to u sezoni 2006/2007. u Evrokupu (100:81). Ali te brojke u petak neće mnogo značiti ni igračima ni navijačima“.

Na kraju, ističe se da će Zvezda biti tvrd orah i u Top 16 fazi.

“Zvezda je bila impresivna na gostovanjima u prvoj fazi, pobedila je na dve utakmice i u uzbudljivim završnicama je izgubila tri, ali domaći teren i Kombank arena pokazali su se kao ključan tas na vagi. Ovaj tim se hrani energijom sa tribina kako bi podigao nivo igre i to se verovatno neće promeniti ni u Top 16 fazi. Očekuje se da Marjanović i Vilijams i dalje budu na nivou, uz mladi i atletski sjajan tim, igru sa mnogo tranzicije i sa svojim šestim čovekom navijačima, očekujte da Zvezda bude jednako težak rival i u 2015. godini“, zaključuju analizu na sajtu Evrolige.

Karata za utakmicu između Crvene zvezde i Reala ima još samo za lože, nezvanično je potvrđeno za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve