Nova vest
Košarka

Subota, 20.12.2014.

14:55

Ataman: Želim u Srbiju, ali...

Trener Galatasaraja Ergin Ataman rekao je da želi da dođe u Beograd na utakmicu sa Crvenom zvezdom, ali da to nije u njegovoj nadležnosti.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Atamana je premijer Srbije Aleksandar Vučić proglasio nepoželjnom osobom kada je trener Galatasaraja navijače Zvezde nazvao teroristima, a u incidentima pre utakmice dva tima ubijen je Marko Ivković.

On se od tada izvinio, istakavši da nije znao za ubistvo navijača ’crveno-belih’, ali Zvezdu i Galatasaraj očekuju još dva duela u Top16 fazi Evrolige. Prvi od ta dva igra se 15. januara u Beogradu.

Ne želim više da komentarišem to pitanje. Izjavu sam dao u trenutku kada nisam znao da je navijač ubijen, zbog čega sam se izvinio srpskom narodu. Nemamo nikakvih problema sa našim srpskim prijateljima, nadam se da ni oni nemaju sa nama. Turska je miroljubiva zemlja, a veliki broj srpskih košarkaša i trenera radi u našoj zemlji. Želim da idem u Beograd, ali je premijer Srbije rekao da sam nepoželjan. Zbog toga je to pitanje van naše nadležnosti, a o tome radi Ministarstvo inostranih poslova“, rekao je Ataman.

Iz Galatasaraja su istakli da ne vide zašto Ataman ne bi putovao sa timom u Beograd, pošto su turski zvaničnici uradili sve da bi odgovorne za ubistvo priveli pravdi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve