Nova vest
Košarka

Subota, 20.12.2014.

13:20

Mitrović: Nismo rekli poslednju reč

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da je njegov tim plasmanom u Top16 fazu Evrolige ostvario svoj cilj, ali je naglasio da se time ne zadovoljava.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

’Crveno-beli’ su trijumfom nad Laboral Kučom sa 90:82 zauzeli drugo mesto u grupi D i u drugoj fazi elitnog takmičenja rivali će im biti Real Madrid, Barselona, Makabi, Panatinaikos, Galatasaraj, Žalgiris i Alba.

Mi smo ispunili svoj cilj, a to je plasman u Top16 fazu, što je veliki uspeh. Imamo 14 utakmica sa evropskim gigantima i sigurno ćemo uživati. Nismo rekli poslednju reč, borićemo se da u svakom meču pariramo najboljima i da zabeležimo što više pobeda. Nemamo nikakav imperativ, ali sigurno ne želimo samo da učestvujemo“, naglasio je Mitrović.

Izabranike Dejan Radonjića očekuju još dva duela protiv Galatasaraja, a niko ne može da zaboravi poslednje gostovanje u Istanbulu, kada je u tuči ispred hale ubijen navijač Zvezde Marko Ivković.

Desilo se šta se desilo, ne možete da ne razmišljate o tome, ali se nadam da se takve stvari neće više dešavati, ne samo na našim utakmicama, već i bilo gde. To su stvarima kojima nije mesto nigde, a posebno ne u sportu“, istakao je Mitrović.

Kapiten Zvezde se posebno osvrnuo na igranje pred praznim tribinama, zbog kazne Evrolige upravo zbog nereda u Istanbulu.

Ambijent je bio specifičan za igranje, posebno za Evroligu, pošto smo navikli da bude 15-20.000 ljudi koji nam daju posebnu energiju. Imate dvorane u kojima dođe oko dve hiljade ljudi, pa im je isto da li je prazna ili ima nešto navijača. Zbog toga mi je posebno drago smo u takvom ambijentu zabeležili pobedu i pokazali smo da možemo da igramo dobro i kada nismo pred svojim navijačima“, rekao je Mitrović.

’Crveno-beli’ su protiv tima iz Vitorije zabeležili šestu pobedu u Evroligi ove sezone, i to pošto su ponovo odigrali odlično u drugom poluvremenu.

Odigrali smo dosta dobro napadački tokom cele utakmice, u prvom poluvremenu smo bili slabi u odbrani, dozvoljavali smo im puno laganih poena, nismo iskoristili bonus, naročito u drugoj četvrtini, kada su oni napravili razliku. Puštali smo ih, imali su dosta drugih, čak i trećih napada, a kada posle šuta skočite raste vam samopouzdanje i tako su iz tih ofanzivnih skokova pogađali, naročito za tri poena i to je jedan od razloga slabije igre. U nastavku smo to iskontrolisali, nismo im dozvolili drugi posed, samopouzdanje im je palo i procenti šuta i to je jedan od ključeva pobede“, istakao je Mitrović.

Najkorisniji igrač prvog dela takmičenja u Evroligi Boban Marjanović rekao je da je utakmica sa Laboralom bila veoma dobro, ali da mu je žao što je odigrana bez prisustva navijača.

Mnogo su nam falili navijači, bilo da su naši ili protivnički. Nismo navikli da igramo u ovakvom ambijentu, bilo je pusto, tiho, sve se čulo. Mislim da je ovo bila veoma dobra utakmica, bilo je oscilacija na obe strane, i oni su imali šutersko veče, mi smo dosta toga pogađali. Krivo mi je samo što su navijači to mogli da isprate samo preko televizije, a ne i u hali“, rekao je Marjanović.

Centar Zvezde istakao je da su on i saigrači već pokazali da mogu da se izbore sa najboljim timovima i da se raduje utakmicama u drugoj fazi Evrolige.

Radujem se predstojećim duelima u Top16 fazi, već smo pokazali da možemo sa svima. Mogli smo da sami izaberemo grupu, ali mi svaku utakmicu igramo da bismo pobedili, nema kalkulacija, odigraćemo najbolje što možemo“, naglasio je Marjanović.

Košarkaše Crvene zvezde do kraja godine očekuju tri utakmice za samo šest dana. U ponedeljak gostuju MZT Skoplju, dva dana kasnije igraju sa Levskim u Sofiji, a sledeće subote dočekuju Cibonu, i pokušaće da nastave niz nepobedivosti u ABA ligi, pošto od početka sezone imaju 12 pobeda.

Okrećemo se MZT-u, a posle ćemo pričati o ostalim utakmicama koje nas čekaju. Mi bismo, naravno, želeli da dobijemo sve, ali to ne ide tako lako. Idemo korak po korak. Nije baš toliko naporan raspored do kraja godine, samo što se tiče putovanja, ali se pogodilo da možemo da pravo iz Skoplja odemo u Sofiju, da se ne vraćamo u Beograd i to je dobra stvar“, rekao je Marjanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve