Nova vest
Košarka

Petak, 19.12.2014.

18:17

Zvezda dobila Kuču, ide na velikane

Košarkaši Crvene zvezde igraće u E grupi Top16 faze Evrolige, pošto su u poslednjem kolu prve faze pobedili Kuču Laboral sa 90:82.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

To znači da će rivali pulenima Dejana Radonjića biti Real Madrid, Barselona, Makabi, Panatinaikos, Galatasaraj, Žalgiris i Alba.

Zvezda je pred praznim tribinama hale Pionir odigrala još jedan sjajan evroligaški meč, još jednom je pokazala da najbolje igra protiv španskih timova i u direktnom duelu za drugo mesto u grupi D pobedila je odličnu ekipu iz Vitorije.

Iako je Pionir bio prazan zbog suspenzije Evrolige, to nije mnogo uticalo na igrače obe ekipe koji su prikazali sjajnu predstavu.

Zvezda je na krilima još jedne briljantne partije Markusa Vilijams i Bobana Marjanovića ostvarila šesti trijumf, pa prvi deo takmičenja završava na drugom mestu D grupe sa skorom 6-4.

Markusu Vilijamsu je očigledno prijala pauza na meču protiv Igokee pošto je na kraju imao 23 poena (8-15), 5 skokova i 8 asistecnija, dok je Boban Marjanović ostvario još jedan dabl-dabl, ovoga puta sa 12 poena i 12 skokova. Luka Mitrović je takođe bio veoma dobar sa 10 poena, 9 skokova i 3 asistencije, Blažič je ubacio 11 poena, a Dangubić i Cirbes po 9. Na drugoj strani, Davis Bertans bio je najraspoloženiji sa 16 poena (trojke 4-7), Tili je dodao 14, Džejms 13, a Kozer 10.

Tok meča:

Meč je počeo u čudnom raspoloženju, ali već od prvog napada igrači obe ekipe pokazali su da prazne tribine neće mnogo uticati na njihovo izdanje.

Zvezda je krenula poenima Dangubića, dobro je igrala u prvom delu prve deonice, pa je nakon poena Blažiča i Vilijamsa stigla do +5 (12:7), ali se Laboral Kuča vratila preko Kozera i San Emeterija, pa je nakon 10 minuta rezultat bio izjednačen – 18:18.

Mnogo problema Zvezda je imala sa plejmejkerom Majkom Džejmsom koji nije igrao u prvoj utakmici. On je u prvih 12 minuta ubacio 8 poena i bio je nerešiva enigma za Zvezdine bekove, pa je Radonjić reagovao tajm-autom posle serije gostiju (27:22).

Ni tu nije okončana serija gostiju koji su igrali veoma dobro, sa očiglednim motivom da se osvete za debakl u prvoj utakmici. Bertans i Kozer podigli su razliku na +9, ali je ubrzo usledila rekacija Zvezde.

Američki tandem Vilijams-Dženkins pokrenuo je crveno-bele koji su serijom 15-5 vratili prednost. Do kraja poluvremena igrala se izuzetno kvalitetna košarka, gosti su sjajno šutirali trojke, a Dženkinsu i Vilijamsu pridružio se Kalinić na drugoj strani.

Epilog toga bio je 91 poen na poluvremenu, a poen viška imala je Zvezda zahvaljujući Dengubiću koji je ukrao loptu i sjajno zakucao posle kontre – 46:45.

Jasno je da je odbrana bila slabiji deo Zvezdine igre u prvom poluvremenu, pa je tim Dejana Radonjića popravio taj segment u trećoj deonici.

Markus Vilijams nastavio je da briljira u napadu, pa je Zvezda u 27. minutu imala i +8 (62:54). Sličnu prednost crveno-beli su imali i pred start poslednje četvrtine – 70:63.

Laboral Kuča vezala je pet poena na startu poslednje deonice i prišla na minus dva, ali brzo je usledila serija dobrih poteza Stefana Jovića.

Reprezentativni bek prvo je asistirao Marjanoviću za lake poene, potom je ukrao loptu Ertelu, a onda je i položio u kontri. Ti potezi pokrenuli su seriju i Zvezda je došla do najvećih 77:68.

Tu je praktično i odlučen meč. Gosti su pokušavali i u nastavku, ali nisu imali više snage, pa je Zvezda privela meč kraju mirno u svoju korist.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

221 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve