Nova vest
Košarka

Četvrtak, 18.12.2014.

22:47

EL: Kleiza pobedio Turov

Košarkaši Emporio Armanija pobedili su Turov sa 101:96 u prvoj utakmici grupe C poslednjeg kola prve faze Evrolige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Milanski tim je tako došao do petog trijumfa, koji nije ništa promenio po pitanju plasmana u drupi, pošto se još ranije znalo da će Armani zauzeti četvrto mesto.

S druge strane, Turov je zabeležio i deveti poraz, pa će zajedno sa Bajernom takmičenje nastaviti u Evrokupu.

Armani je do pobede u Poljskoj došao mnogo teže nego što se očekivalo, a domaći tim ozbiljno mu je pripretio u poslednja tri minuta utakmice. Nemanja Jaramaz je Turov primakao na 91:90, od tada je Turov još jednom prišao na poen zaostatka, ali su italijani odigrali bolje kada je bilo najvažnije i zasluženo slavili.

Italijanski tim je do trijumfa predvodio Linas Kleiza sa 29 poena i šest skokova, Maršon Bruks je dodao 14 poena, a Alesandro Đentile 11. U redovima Turova, istakao se Damijan Kulig sa 23 poena i osam skokova, kris Vrajt je imao 13 poena, a Jaramaz jedan manje, uz tri skoka i četiri asistencije.

Ostalie utakmice grupe C igraju se u petak, u Istanbulu igraju Fenerbahče i Bajern, dok u derbiju Panatinaikos dočekuje Barselonu.

Grupa C, deseto kolo
Turov – Emporio Armani 96:101
Fenerbahče – Bajern 21.00
Panatinaikos – Barselona 21.00

Tabela:
1. Barselona 8/1
2. Fenerbahče 7/2
3. Panatinaikos 5/4
4. Emporio Armani 5/5
5. Bajern 2/7
6. Turov 1/9

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve