Nova vest
Košarka

Četvrtak, 18.12.2014.

21:59

Paunić: Ambicije su se poklopile

Srpski košarkaš Ivan Paunić rekao je da se odlučio da pojača ekipu Budućnosti zbog ambicija koje ta ekipa ima ove sezone.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Paunić će predstavljati veliko pojačanje za Podgoričane u nastavku sezone u kojoj klub juriša na visok plasman u ABA ligi, domaćem šampionatu, ali i Evrokupu.

Iskusni bek je sezonu počeo u Astani, a pre mesec i po dana je operisao slepo crevo, zbog čega je četiri nedelje bio van akcije.

Podgoričani su ponudili odlične uslove i nisam se dvoumio. Veliko je zadovoljstvo što se posle toliko vremena vraćam u regionalnu ligu. Sjajan je osećaj što sam ponovo blizu kuće. Velika mi je čast što ću debi u dresu Budućnosti imati u nedelju pred publikom u Beogradu protiv Partizana, kluba gde sam započeo profesionalnu karijeru i igrao pet godina“, rekao je Paunić.

Podgoričani su ušli u drugi krug Evrokupa, a u ABA ligi drže drugu poziciju. Dolaskom Paunića Budućnost je dobila veliku stabilnost u odbrani i novu snagu u napadu, pošto je prošle sezone bio drugi trojkaš španske lige.

Poklopile su nam se ambicije. Igraću jaka takmičenja u veoma kvalitetnoj sredini i verujem da će takva vrsta motivacije iz mene izvući najbolje“, kaže Paunić.

27-godišnji Paunić karijeru je počeo u Partizanu, a igrao je još i za Megu, Mornar, Vojvodinu, Ostende, Aris, Nižnji, Virtus, Azovmaš, Lagun Aro, Fuenlabradu i Astanu.

Sa seniorskom reprezentacijom je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2009. godine i iste godine zlato na Univerzijadi u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve