Nova vest
Košarka

Četvrtak, 18.12.2014.

19:35

EL: CSKA ubedljivo do 10-0

Košarkaši CSKA okončali su prvu fazu Evrolige maksimalnim učinkom 10-0, dok je drugo mesto u grupi B sa sedam pobeda osvojio Makabi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Moskovljani su u poslednjem kolu bili ubedljivi protiv poslednjeplasiranog tima grupe, francuskog Limoža 88:56.

Makabi je prvu rundu zaokružio trijumfom nad Unikahom 81:73, koji je tim iz Malage ostavio na četvrtom mestu pa će se ekipe opet sresti u Top 16 fazi.

"Armejci" su opet igrali bez Miloša Teodosića, a u poslednjem meču u ovoj godini u EL istakao se Vitali Fridzon sa 19 poena uz 5 asistencija i 3 skoka.

Najbolje ga je pratio Andrej Voroncevič sa 12 poena bez promašaja iz igre i 7 skokova, dok su po 10 poena dodali Markoišvili i Nikols.

U redovima Limiža najefikasniji igra; bio je Džamar Smit sa 12 poena, dok je Ramel Kari dodao 11 uy po 4 skoka i asistencije.

Devin Smit je blistao u novoj pobedi Makabija sa 22 poena, 9 skokova i 6 asistencija, dok je Džeremi Pargo dodao 16 poena. Unikahu je predvodio Džejson Grejndžer sa 11, a dvocifren učinak imao je još samo Kejleb Grin sa 10 poena.

CSKA će u Top 16 fazi igrati u grupi F, gde bi mu rival mogla da bude Crvena zvezda, ukoliko crveno-beli izgube u petak od Laboral Kuče.

U slučaju pobede, srpski tim će u grupu E sa Makabijem, Unikahom, Panatinaikosom i Galatasarajem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve