Nova vest
Košarka

Četvrtak, 18.12.2014.

00:00

EK: Mačvan MVP prve faze

Krilni igrač Partizana Milan Mačvan bio je najkorisniji igrač prve faze Evrokupa sa prosečnim indeksom korisnosti 26.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Mačvan je na šest mečeva u prvoj fazi EK prosečno beležio 18 poena uz 8,7 skokova i 3,8 asistencija, ali se crno-beli nisu plasirali u Last 32 fazu takmičenja.

Ukupno najviše indeksnih poena skupio je krilni igrač Hapoela Donta Smit, koji je prosečno beležio 13,7 poena uz 6.4 skokova i 5,7 asistencija, ali se ni izraelski tim nije plasirao dalje.

Najkorisniji igrač iz timova koji su prošli među 32 najbilja bio je krilni igrač Lokomotive Kubanj Derik Braun sa prosekom od 16,9 poena uz 4,7 skokova i 2,5 asistencija u deset pobeda njegovog tima.

Prvi strelac faze bio je Kris Lofton iz Bešiktaša sa 20,89 poena po utakmici, najbolji skakač bio je Šerod Ford iz Pariza sa 9,1 uhvaćenih lopti po meču, a najbolji asistent bio je Di Braun iz Asesofta sa prosekom od 7,9 proigravanja.

Bredli Vanamejker iz Bemberga je prvi kradljivac sa 2,6 lopti po utakmici, dok je najbolji bloker bio Volter Taveres iz Gran Kanarije sa prosekom od 2,11 "rampi" po meču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve