Nova vest
Košarka

Sreda, 17.12.2014.

08:25

Peđa pod svodovima Arko Arene

Sakramento Kingsi zvanično su povukli iz upotrebe dres Predraga Stojakovića sa brojem 16 tokom ceremonije u poluvremenu meča sa Oklahoma Sitijem.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Peđa je postao četvrti igrač Kingsa čiji dres se našao pod svodovima dvorane, posle Miča Ričmonda, Krisa Vebera i Vlada Divca.

“Osećam se počastvovano, ovo je priznanje za sve ono što je naš tim uspeo da postigne u kratkom periodu. Imali smo izvanrednu hemiju, oni su me činili boljim, ne samo na terenu, nego i van njega. Veoma je važno da voliš posao kojim se baviš, a ovde sam uvek osećao da ne želim da izađem iz sale“, rekao je Stojaković u emisiji posvećenoj njemu, a na parketu Arko Arene dugo nije mogao da dođe do reči od ovacija sa tribina.

Kada su se aplauzi stišali, Peđa je kazao:

“Hvala vam, ljudi“, a onda je ponovo prekinut skandiranjima “Peđa, Peđa“, “Ovo je neverovatan trenutak za mene i moju porodicu. Želim da se zahvalim novim vlasnicima na uloženom trudu i na tome što su zadržali tim u Sakramentu. Hvala navijačima, uvek ste nas podržavali, vi ste najbolji i najbučniji navijači na svetu. Hvala mojim ptijateljima koji su došli ovde, cenim to mnogo, kao i onima koji gledaju kod kuće. Hvala i Džefu Pitriju i Vejnu Kuperu što su mi dali šansu i što su verovali u mene, kao i treneru Riku Adelmanu i njegovom stručnom štabu“.

Saigrači iz čuvene generacije Kingsa bili su srećni zbog jednog od najboljih šutera u istoriji NBA lige.

“Igrao sam sa mnogo košarkaša tokom karijere i on je jedan od najboljih šutera koje sam gledao. Zadovoljstvo mi je što sam sada ovde da podelim ovaj trenutak sa svojim dobrim prijateljem Peđom. Imao je divnu karijeru, on je sjajan saigrač, otac i suprug“, rekao je Divac, nakon čega je usledio zagrljaj sa Stojakovićem.

“Dodao bih mu loptu, on bi bio na metar i po iza linije za tri poena, a njemu je to bilo kao polaganje. Neverovatan šuter“, kaže Kingsa Dag Kristi.

“On je jedan od najboljih saigrača koje sam imao, Peđa je jedan od najboljih ljudi sa kojima sam igrao. Biće divno videti njegov dres pod svodovima dvorane“, izjavio je Kris Veber.

Tokom 13-godišnje karijere u SAD Stojaković se upisao u istoriju NBA lige:

- osvojio je šampionski prsten (2011. sa Dalasom)
- tri puta je igrao za Ol-star tim Zapada (2002, 2003, 2004)
- četvrti je po procentu ubačenih slobodnih bacanja (89.5%)
- četvrti je trojkaš sa 1760 ubačenih šuteva
- šesti je po procentu pogođenih slobodnih bacanja u plej-ofu (90%)
- prvi je u istoriji NBA koji je počeo meč dajući prvih 20 poena za svoju ekipu (u Nju Orleansu)

Pogledajte i deset najboljih Peđinih poteza u izboru NBA lige, a tekst o njegovoj blistavoj karijeri, svemu što ju je pratilo u SAD i u Srbiji, pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve