Nova vest
Košarka

Utorak, 16.12.2014.

18:20

Basketaši ambasadori prvih EI

Srpski tim u basket ‘3 na 3’ izabran je za ambasadore prvih Evropskih igara koje će naredne godine biti održane u Bakuu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Dušanu Domoviću-Bulutu, Marku Saviću, Marku Žderu i Dejanu Majstoroviću ta čast je pripala pored francuske ritmičke gimnastičarke Ksenije Mustafeve i Renea Holten Poulsena, danskog kanuiste.

Veoma je uzbudljivo što će inovativni sport, kao što je basket ‘3 na 3’ biti uključen u veliki događaj sa više sportova, kao što su Evropske igre, i sigurni smo da će navijači voleti brzinu i veštinu naše igre. Radujemo se takmičenju protiv najboljih evropskih timova u Bakuu 2015. godine”, rekao je Domović.

Prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac rekao je da je velika čast što su naši basketaši izabrani za ambasadore Evropskih igara.

Uzbuđen sam što naši košarkaši imaju čast da budu izabrani kao međunarodni sportski ambasadori prvih Evropskih igara. Ubeđen sam da će biti odlični promoteri ovog takmičenja i nadam se da će osvojiti medalju”, istakao je Divac.

Prve Evropske igre biće održaner od 12. do 28. juna sledeće godine, a na njima će učestvovati više od 6.000 sportista u 20 sportova, od kojih su 16 olimpijskih i četiri neolimpijska.

U 11 sportova, sportisti će juriti norme za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine i to u streličarstvu, atletici, boksu, biciklizmu, streljaštvu, plivanju, stonom tenisu, tekvondou, tijatlonu, rvanju i odbojci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve