Nova vest
Košarka

Utorak, 16.12.2014.

10:03

Klinac iz Bujanovca u Estudijantesu

Košarkaški klub Play 017 iz Bujanovca i dečak po imenu Bernard Morina sportska su čuda ne samo juga Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Morina, 13-godišnji bujanovački Rom, najuspešniji je pojedinac kluba, a potpisao je i predugovor sa španskim Estudijantesom.

Play 017, klub u kome igraju osnovci – Srbi, Albanci i Romi, usred Beograda pobedio je vršnjake iz Crvene zvezde i Partizana.

Beni, kako klinci zovu svoju zvezdu Bernarda Morinu na obe beogradske utakmice postigao je više od polovine koševa, a po završetku utakmica vršnjacima je uistinu delio – autograme.

Od oko 170 polaznika Škole košarke, šest selekcija koje se takmiče u mini basket ligama Pčinjskog okruga, svoje protivnike pobeđuju sa duplo više datih nego primljenih koševa.

Kompletne troškove i Kluba Play 017 i Škole košarke finansiraju roditelji dece jer lokalna samouprava u Bujanovcu za njihove blistave rezultate nema sluha.

Bernarda Morinu nisu prepoznali skauti srpskih klubova, ali su zato u Bujanovac dojurili iz Španije. Estudijantes je posle trodnevne provere u svom rasadniku košarkaških nada u Madridu potpisao predugovor sa klubom, Morinom i njegovim roditeljima.

Posle novogodišnjih praznika Play 017 putuje u Nemačku, u Bremerhafen, na trodnevni turnir osam klubova košarkaških nada Evrope, ponovo o trošku roditelja dece.

A Morini će do tada će verovatno stići poziv i avionske karte iz Madrida da se sa ocem Rahmanom, majkom Džemilje i bratom Fadilom, preseli u prestonicu Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve