Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 08.12.2014.

00:21

Sa kim će Srbija na Evrobasketu?

Žreb za sastave grupa na Evropskom prvenstvu 2015. godine biće održan od 16 časova u Diznilendu, u Parizu, a reprezentacija Srbije će biti u drugom šeširu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pred sam žreb poznato je da će aktuelni svetski vicešampioni igrati grupnu fazu u Nemačkoj ili Letoniji, a domaćini šampionata biće još Francuska i Letonija.

Svetska košarkaška federacija je napravila zanimljiv korak, pa je domaćinima dozvolila da izaberu po jednu reprezentaciju koju žele da ugoste. Hrvatska i Francuska su se odlučile za nacionalne timove koji se nalaze u istom šeširu kao naša reprezentacija – Sloveniju i Finsku.

Nosioci žreba biće Francuska, Litvanija, Španija i Hrvatska, a četvrta reprezentacija koja se nalazi u istom šeširu sa našim timom je Ukrajina.

Upravo Ukrajina je trebalo da bude domaćin šampionata, ali je on izmešten zbog situacije u toj zemlji.

Evropsko prvenstvo 2015. godine biće održano od 5. do 20. septembra u Nemačkoj, Hrvatskoj, Letoniji i Francuskoj.

Taj šampionat će biti kvalifikacioni za Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Žaneiru, pošto će finalisti izboriti direktan plasman. Preostale četiri najbolje ekipe, plasirane od trećeg do šestog mesta, igraće na kvalifikacionom turniru.

Prvi put u istoriji Evropsko prvenstvo biće održano u četiri zemlje. Utakmice grupne faze igraće se u Berlinu, Monpeljeu, Rigi i Zagrebu, a nokaut faza i sama završnica u francuskom Lilu.

Raspored ekipa pred žreb:
Prvi šešir: Francuska, Litvanija, Španija, Hrvatska.
Drugi šešir: Srbija, Slovenija, Ukrajina, Finska.
Treći šešir: Grčka, Letonija, Bosna i Hercegovina, Turska.
Četvrti šešir: Italija, Poljska, Belgija, Makedonija.
Peti šešir: Nemačka, Izrael, Češka, Gruzija.
Šesti šešir: Rusija, Holandija, Island, Estonija.

Kakav sastav grupe bi bio idealan za ’Orlove’ po Vašem mišljenju?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve