Nova vest
Košarka

Petak, 28.11.2014.

20:42

Efes lako do 5-2, brejk Žalgirisa

Košarkaši Anadolu Efesa lako su savladali Sasari na domaćem 85:62 terenu u sedmom kolu grupe A Evrolige, i održali se u igri za prvo mesto u grupi

Izvor:

Autor:

Default images

Nešto ranije, odigran je još jedan duel grupe, a Žalgiris je zahvaljujući sjajnoj igri u drugom poluvremenu pobedio ekipu Nižnjeg – 61:55.

Turska ekipa sada ima isti skor kao i Real Madrid, koga je šokirao UNIKS, pet pobeda i dva poraza, dok je ekipa iz Kaunasa trijumfom u Novgorodu stigla do veoma važnog brejka u borbi za Top 16 i sada ima skor 4-3, a Nižnji 3-4.

Domaća ekipa imala je kontrolu tokom svih 40 minuta i potpuno zasluženo stigla do petog trijumfa.

Najbolji u timu Dude Ivkovića bio je Dario Šarić sa 18 poena (6/10 iz igre), 11 skokova i tri asistencije. a sjajan je bio i Milko Bjelica, koji je dodao koš manje (3/3 za tri i četiri uhvaćene lopte. Osim njih dvojice, jedini dvocifreni bio je Čedi Osman sa 12 poena.

U poraženoj ekipi, koja je ostala na samo jednoj pobedi, najviše se istakao Rakim Sanders sa 11 poena, dok su Šejn Laval, Dejvid Loga i Miroslav Todić dodali po deset poena.

S druge strane, ekipa Nižnjeg propustila je priliku da u velikoj meri približi narednoj fazi. Odigrali su odlično prvo poluvreme, stvorili 14 poena prednosti, ali su gosti bili još bolji u nastavku i zasluženo slavili.

Najzaslužniji za pobedu ekipe iz Kaunasa bio je Džejms Anderson sa 18 poena i sedam skokova, Robertas Javtokas ubacio je devet uz 11 uhvaćenih lopti, a Lukas Lekavičijus osam.

Kod domaćih je najbolji bio Tejlor Ročesti sa 15 ubačenih poena, dok je bivši igrač Partizana Tarens Kinzi upisao 11 poena i šest skokova.

Sedmo kolo Evrolige:

petak:
Nižnji Novgorod – Žalgiris 55:61
Anadolu Efes – Dinamo Sasari 85:62

četvrtak:
Real Madrid – Uniks 75:85

Tabela:
1. Real Madrid 5/2
2. Anadolu Efes 5/2
3. Žalgiris 4/3
4. Uniks 3/4
5. Nižnji Novgorod 3/4
6. Dinamo Sasari 1/6

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve