Nova vest
Košarka

Petak, 28.11.2014.

09:48

Branko Lazić – diskretni heroj CZ

Bek Crvene zvezde Branko Lazić najduže je u klubu, jedan je od retkih koji je uvek imao sigurne minute kod svakog trenera.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Zaslužio ih je pre svega izvanrednom odbranom – njegov doprinos često nije merljiv statistikom i to je jedan od razloga zašto mu je trebalo malo duže i da osvoji srca navijača.

Ipak, velikim trudom, uz ’zaključavanje’ protivničkih najboljih igrača, Lazić je zaradio poštovanje navijača.

“Trudim se da na svakom treningu dam svom maksimum kako bih zaradio minute na utakmici, a na mečevima se trudim da svaki minut iskoristim na najbolji mogući način. Možda je i zbog toga došlo poverenje navijača, a ja ću se i dalje truditi da radim svoj posao za dobrobit ekipe i kluba“, objašnjava Lazić svoju jednostavnu filozofiju.

Bek crveno-belih racionalan je u napadu, a igru na tom delu terena u poslednje dve godine znatno je popravio u odnosu na raniju fazu karijere.

“Pretprošle godine počeo sam da radim na šutu sa Gurovićem, posle je on otišao u FMP, ali ja sam nastavio da radim. Kroz trening se sve ispravlja i sve dolazi na svoje“.

Po jednom potezu posebno je postao prepoznatljiv – kada se rolingom oko protivničkog centra ponovo stvori pred protivničkim bekom i tako neutrališe ’pik’.

“Nisam to posebno vežbao – kad se namesti situacija, to je jednostavno najbrži način da se oslobodiš bloka i ponovo uspostaviš kontrolu nad napadačem“, kaže 25-godišnji bek crveno-belih.

I u pobedi nad Neptunasom odbrana je bila ključ trijumfa, a znatan udeo u tome imao je upravo Lazić.

“Čudan meč u Areni, s obzirom da nije bilo navijanja, ali znamo zbog čega se to desilo. Možda je i to razlog onolikog pada u igri u drugoj četvrtini. Ipak, u drugom poluvremenu smo uspeli to da ispravimo i da na vreme napravimo razliku kako bismo priveli meč kraju“, zaključio je Lazić.

Zvezda sada u Evroligi ima skor 4-3, sledi joj meč sa Partizanom u ABA ligi, a zatim i gostovanje Valensiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve