Nova vest
Košarka

Četvrtak, 27.11.2014.

22:53

EL: UNIKS oživeo u Madridu

Košarkaši UNIKS-a iz Kazanja šokirali su Evroligu pobedom nad Realom u Madridu 85:75, u sedmom kolu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Rusi su ostvarili trećupobedu i vratili se u igru za plasman u Top 16 fazu, dok je Real drugim porazom samo učinio zanimljivijom borbu za prvo mesto sa Efesom.

UNISK je meč prelomio sjajnom odbranom u trećem periodu, koji je dobio 11 poena razlike. Dominirao je tandem D'Or Fišer-Kurtis Džerels koji je zajedno postigao 48 poena uz 16 skokova i 7 asistencija.

Fišer je postigao 25 poena (11/17 za dva), većinu u prvom poluvremenu uz 8 skokova, dok je bivši plej Partizana Džerels proradio u drugom poluvremenu i postigao 23 poena (5/7 za tri) uz takođe osam skokova i 5 asistencija. Pratili su ih Kit Lengford sa 14 poena i 5 kokova i Džejms Vajt sa 11 poena.

Najbolji u timu Reala bio je Serhio Rodriges sa 12 poena i 5 asistencija, 11 je dodao Andres Noćioni, 10 je postigao Gustavo Ajon, dok je Felipe Rejes ubacio 8 uz 9 skokova.

Real sada ima učinak 5-2, pa Efes ima šansu da se izjednači očekivanom pobedom nad Dinamom u petak. UNIKS je na 3-4, pa se izjednačio sa Žalgirsom i Nižnjim Novgorodom po broju pobeda, pred međusobni duel ova dva tima u Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve