Nova vest
Košarka

Četvrtak, 27.11.2014.

11:11

Dženkins i Bobi: Zaustaviti im šut

Bek Crvene zvezde Čarls Dženkins kaže da će odbrana biti ključ utakmice sa Neptunasom u sedmom kolu D grupe Evrolige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Oba tima imaju skor 3-3, a Litvanci su u prvom meču kod kuće slavili 83:81.

“Očekujemo tešku utakmicu pošto je pobeda neophodna i jednoj i drugoj ekipi. Pripremamo se za njih kao što se pripremamo i za sve druge, ali izvukli smo neke pouke na greškama koje smo pravili u Litvaniji. Pre svega, moramo da budemo bolji u odbrani, ali i da kontrolišemo skok“.

“Mi smo mlad i atletski tim, odbrana je ključ svake naše utakmice. Ako odbranimo neke napade, to ostavlja prostora za Markusa i za našu brzinu da dođe do izražaja. Oni su na prošlom meču pogodili mnogo trojki, a i imali su dosta drugih napada. Ako ih budemo malo bolje čuvali i otežali im šuteve, imamo šansu za pobedu“, dodao je američki bek.

Dženkins ne igra na nivou od prošle sezone, a kaže da mu podrška svih u klubu mnogo znači.

“Drago mi je da trener i stručni štab veruju u mene, pogotovo kada vidim koliko u Evropi Amerikanci dolaze i odlaze. Zato mi je važno što svi veruju u mene, to je sjajan osećaj“.

Centar crveno-belih Boban Marjanović takođe ističe odbranu kao ključni segment utakmice.

“Moramo da se spustimo u stav i da odigramo odbranu kao što smo je odigrali na nekoliko prethodnih utakmica. Moramo da ispoštujemo ono što se dogovorimo i da to prenesemo na teren“, kaže Marjanović.

Jedan od osnovnih zadataka biće zaustaviti šut protivnika.

“Neptunas nije veliko ime, ali igraju fenomenalno i imaju odličnog trenera, zato zaslužuju veliko poštovanje. Sve litvanske ekipe su šuterske, pa tako i oni, odatle preti najveća opasnost. Na strani igraju malo lošije. Šut varira – u prvom poluvremenu u Litvaniji su sve pogodili, moramo to da sprečimo sad. Iz dobre odbrane krenuće i naš napad“, dodao je Marjanović.

Grupa D, sedmo kolo:
19.00 Crvena zvezda – Neptunas
20.45 Laboral Kuča – Olimpijakos
petak:
21.00 Valensija – Galatasaraj

Tabela: Olimpijakos 6-0, Crvena zvezda 3-3, Galatasaraj 3-3, Neptunas 3-3, Laboral Kuča 2-4, Valensija 1-5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve