Nova vest
Košarka

Sreda, 26.11.2014.

18:00

Partizan pao u produžetku u Turskoj

Košarkaši Partizana doživeli su šesti poraz u Evrokupu, poraženi su od Banvita 90:85 posle produžetka u Turskoj.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Šampion Srbije je odlično odigrao u Turskoj, imao je Milenko Tepić šut za pobedu, ali je promašio, da bi crno-beli loše odigrali u produžetku te šanse za plasman u Last 32 fazu sveli na minimum.

Partizan je šestim porazom u takmičenju ostao na dve pobede iza Asesofta, koji je takođe poražen u sedmom kolu, pa će u poslednja tri morati da dobio je najmanje dva meča, od kojih je jedan u Rumuniji.

Partiju sezone odigrao je Milenko Tepić sa 21 poenom (6/17 iz igre) uz 7 skokova i 3 ukradene lopte, a najbolje su ga pratili Luka Bogdanović sa 18 i Edo Murić sa 16 poena (11 u prvom poluvremenu). Dabl-dabl ostvario je Đorđe Gagić koji je dao 10 poena uz 11 skokova, ali je izgubio čak 6 lopti.

Banvit je do desete uzastopne pobede kod kuće nosio Vladimir Dragičević sa 20 poena uz 4 skoka, poen manje ubacio je sjajni plej Erl Kolovej (6/11 dva) uz 7 uhvaćenih lopti i 5 asistencija, Sami Mehija je postigao 17 poena uz 6 asistencija, dok je 14 dodao Čak Dejvis.

Turci su izjednačeni sa Lijetuvos Ritasom na prvom mestu sa po šest pobeda, Partizan je na začelju sa Hapoelom sa po jednom. U sledećem kolu Izraelci stužu u Pionir.

Prvi period obeležio je okršaj Vladimira Dragičevića s jedne, a Milenka Tepića i Ede Muriča s druge strane. Crnogorac je blistao u dresu Banvita sa 12 od prvih 17 poena svog tima, dok je crno-beli tandem postigao 17 od 23 poena Partizana, koji je dobio prvi period sa pola koša razlike (25:24).

U nastavku su zaustavljeni Dragičević i Murič, Rouland je sjajnim prodorima izluđivao odbranu Partizana, koga je u igri držao raspoloženie Tepić, ali su Turci u finišu poluvremena ikoristili greške Andrića i stekli +7 (49:42).

Treći kvartal obeležile su oscilacije oba tima, Banvit je stizao do 6-7 poena prednosti, Partizan se vraćao u egal, Turci su stigli i do +10 69:69, ali crno-beli trojkama Andrića se vraćaju u igru pred poslednjih deset minuta.

Trojkama Murića i Tepića Partizan se vraća potpuno u igru, te posle promašaja Simonsa za tri poena dobijaju napad za pobedu. Međutim, Tepić ne uspeva ni ovaj put da bude heroj meča.

U produžetku su crno-beli odigrali odlično u odbrani, ali su lako gubili lopte i postigli samo jedan koš, pa su doživeli novi poraz.

Tok meča:

Meč u Bandirmi počeo je minutom ćutanja za ubijenog navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu prošle sedmice, a navijači Banvita su to bez izuzetka poštovali.

Igrači Banvita su na teren izašli sa transparentom na kojem je slika stradalog navijača Zvezde uz poruku: "Žao nam je zbog vašeg gubitka".

Partizan je u Turskoj bio oslabljen neigranjem krilnog centra Milana Mačvana koji je obnovio poredu mišića noge i ostao u Beogradu.

Duel je krenuo serijom koševa oba tima, Dragičević je dominirao sa sedam poena za Banvit, a Partizan su u igri trojkama držali Murič i Tepić (7:8). Dragičeviću su se priključiti Rouland i Mehija, ali je Partizan novom trojkom Tepića nastavio da prati rivala (12:13).

Dragičević je nastavio da dominira u prvoj četvrtini (12 od prvih 17 poena tima), dok je Partizan nastavio da zavisi od Tepića i Muriča (17 od 23 poena). Turci su maksimalno koristili dominaciju u reketu (4/4), ali su crno-beli spoljnim dobrim šutom (3/4 trojke) i prodorima Muriča držali egal (24:23).

U samoj završnici Tepić je pogodio oba slobodna bacanja za pola koša prednosti Partizana pred prvi odmor – 25:24.

U istom ritmu nastavljeno je u drugom periodu, s tim što su crno-bele sada nosili igrači u reketu Bogdanović i Milutinov. S druge strane, srpski šampion nije imao rešenja za sjajne prodore Roulanda, koji se lako probija kroz reket (31:29).

Tepić novom trojkom nastavlja rezultatsku klackalicu, ali predvođen Čakom Dejvisom Bantiv pravi mini-seriju i prvi put na meču stiže na više od jednog koša prednosti (36:32).

Kapiten Partizana postiže i svoj 13. poen u prvom poluvremenu, ali nije imao pravu podršku saigrača, Andrić sa dva velika promašaja za tri poena uz faul omogućava Banvitu da lakim poenim u reketu stekne sedam poena prednosti na poluvremenu –49:42.

Bogdanović i Milutinov postižu pet poena za Partizan u uvodnim minutima drugog poluvremena, ali Banvit koševima Veremenka iz reketa čuva odstojanje. Međutim, Andrić se na sjajan način iskupio za greške u završnici prvog dela, sa dve trojke u nizu vratile je Partizan u potpuni egal (55:54).

Turci dobrom odbranom u nastavku perioda, te brzim prodorima Dejvisa i Roulanda, uz podršku Dragičevića opet 'beže' na +8 (64:56). Poenima sa penala Turci prvi put stižu i do dvocifrene prednosti, ali se crno-beli odličnom odbranom te poenima Tepića, Bogdanovića i Andrića vraćaju brzo u igru pred poslednjih deset minuta – 69:65.

Banvit poenima Šafaka i Dragičevića pokušava da prelomi meč početkom poslednjeg perioda, ali Murić i Tepić vežu dve trojke, a Gagić ih prati iz reketa, pa Partizan smanjuje na pola koša zaostatka (73:72).

Bogdanović trojkom sa devet metara donosi izjednačenje, a potom odličnom odbranom Partizan je zadržao rivala duže od minuta bez poena, pa Milutinović košem sa poludistance donosi crno-belima prednost četiri minuta pre kraja (81:79).

Usledila je grč igra oba tima, crno-beli su dobro zatvarali reket, ali nisu uskoristili četiri uzastopna napada, pa Turci poenima sa penala preokreću rezultat, minut i po pre kraja.

U dramatičnom finišu Kit Simons promašuje dva šuta za tri poena, crno-beli su imali napad za pobedu, ali Tepić ni ovaj put nije uspeo da postane junak, promašio je skok-šut sa čela reketa pa su usledili produžeci – 83:83.

Partizan je preko Tepića dao samo jedan koš u prva tri i po minuta produžetka, a domaćin je poenima Veremenka i Dragičevića poveo. Gagić i Tepić promašuju naredna dva napada crno-belih, ali Simons nastavlja da promašuje trojke (1/5).

Nažalost, crno-beli nastavljaju da greše i propuštaju šanse stvorene dobrom odbranom, što kažnjava sjajni Rouland (88:85). Vujošević traži tajm-aut 34 sekunde pre kraja.

To nije mnogo pomoglo njegovom timu da odigra ključni napad na meču, Gagić gubi loptu, pa Mehija sa penala rešava ovaj duel za 90:85.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

190 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve