Nova vest
Košarka

Utorak, 25.11.2014.

10:51

Evroliga: Da se ne ponovi!

Košarkaški klubovi Crvena zvezda i Galatasaraj zajedno sa Evroligom poslali su zajedničku poruku da se svi postaraju da se tragedija iz Istanbula ne ponovi.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Navijač ‘crveno-belih’ Marko Ivković ubijen je uoči utakmice Galatasaraja i Crvene zvezde prošlog petka, zbog čega će sve utakmice ovonedeljnog kola Evrokupa i Evrolige početi minutom ćutanja u njegovu čast.

Povodom tragedije, u ponedeljak je održan sastanak u sedištu Evrolige u Barseloni, kojem su prisustvovali prvi čovek takmičenja Đordi Bertomeu, Murat Ozjer, koordinator Galatasaraja zadužen za košarku, i Davor Ristović, generalni direktor Crvene zvezde Telekom.

Oni su zajedno izdali saopštenje u kojem su najoštrije osudili incidente koji su se desili u petak i poslali najdublje izraze saučešća porodici i prijateljima ubijenog Ivkovića.

Šaljemo poruku mira našim navijačima i tražimo njihovu pomoć u nameri da se ovakvi incidenti više nikad ne ponove. Oba kluba su posvećena preduzimanju svih neophodnih mera koje će doprineti razvoju mirne i sportske atmosfere u i ispred obe arene dva kluba u budućnosti”, stoji u saopštenju, “Osnovni interes Evrolige i klubova je da icidenti koji su se dogodili budu potpuno istraženi i da budu preduzete sve neopohodne mere kako se nikad više ne bi ponovili. Oba kluba i liga sarađuju sa policijom kako bi se to postiglo”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve