Nova vest
Košarka

Utorak, 25.11.2014.

09:18

Lukić: Ovde nije kao u Istanbulu

Trener Banvita Zoran Lukić rekao je da niko u timu Partizana ne bi trebalo da očekuje neprijatnosti prilikom gostovanja u Bandirmi u okviru Evrokupa.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

’Crno-beli’ igraju meč sedmog kola Evrokupa samo pet dana pošto je u Istanbulu ubijen navijač Crvene zvezde Marko Ivković uoči meča Beograđana i Galatasaraja.

Navijači Galatasaraja su poslednjih dana najavljivali nove nasilničke ispade, a čak su imali i bizaran transparent na kojem pitaju da li su sledeće pristalice Partizana, Olimpijakosa ili moskovskog CSKA.

Bandirma je od Istanbula udaljena 45 minuta vožnje trajektom, a Lukić je najavio sportsku atmosferu na utakmici koja se igra u sredu od 18 časova.

Naravno, svima je žao zbog toga što se dogodilo i nikom nije prijatno. Ali verujte mi da ovde, kod nas u klubu, a čini mi se i u gradu, svi razmišljaju samo sportski”, objašnjava Lukić.

Na pitanje da li je imao neki kontakt sa ambasadom Srbije, tačnije da li je dobio neke instrukcije u slučaju incidenata pred meč Evrokupa sa Partizanom, Lukić je rekao:

Niko nas tim povodom nije zvao, pa ni iz ambasade. Ovde u Bandirmi je sasvim drugačije nego u Istanbulu. Mi smo mali grad i, iskreno, ne očekujem bilo kakve probleme. U svakom slučaju, popračićemo sa menadžmentom kluba, ali mislim da ova utakmica sa Partizanom nije meč visokog rizika. Koliko poznajem navijače Banvita, imaju sasvim drugačiji odnos prema sportu i rivalima, pa ne sme i neće da bude nikakvih problema”, jasan je Lukić.

Partizan posle šest kola u grupi E Evrokupa ima jednu pobedu i pet poraza, dok Banvit deli čelo tabele sa Lijetuvos Ritasom sa skorom 5/1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve