Nova vest
Košarka

Nedelja, 23.11.2014.

16:20

DR: Teško je, ali moramo dalje

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da su ‘crveno-beli’ potreseni posle ubistva svog navijača Marka Ivkovića, ali da moraju da gledaju dalje.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Košarkaši Zvezde još od subote su u Zagrebu, gde će u ponedeljak od 20.30 gostovati Cedeviti u okviru devetog kola ABA lige.

S obzirom na veliku tragediju koja se dogodila uoči meča u Istanbulu protiv Galatasaraja, Radonjić ističe da je bilo teško pripremiti igrače za meč sa Cedevitom.

Svi smo veoma potreseni onim što se dogodilo u Istanbulu i činjenicom da je izgubljen jedan mladi život. Koristim ovu priliku da izarazim najdublje saučešće porodici našeg stradalog navijača Marka Ivkovića”, rekao je Radonjić, “Dogodila se teška tragedija, a nas već u ponedeljak očekuje nova utakmica. Okolnosti su specifične i vrlo teše, ali moramo da se potrudimo da naš posao obavimo na najbolji mogući način”.

Zvezda je trenutno bez poraza u regionalnom takmičenju, dok Cedevita ima šest pobeda i dva poraza.

Nismo opterećeni činjenicom da smo do sada zabeležili sve pobede, jer znamo protiv kako kvalitetnog protivnika igramo. Cedevita je jako ozbiljan klub, konkurentan Evroligaš koji će zahtevati našu punu angažovanost i maksimalnu koncetraciju. Predstoji nam težak meč protiv još jednog Evroligaša koji igra jako kvalitetno ove sezone. Napravili su pravu senzaciju pobedom nad prvakom Evrope u Tel Avivu što dokazuje njihovu sposobnost i kvalitet. Na početku sezone su imali problema koji su bili uzrokovani odsustvom trenera Jasmina Repeša i plejmejekra Ukića. Ali, njihovim povratkom su se konsolidovali i u regionalnom takmičenju su od tada beležili samo pobede”, naglasio je Radonjić.

Strateg ‘crveno-belih’ ističe da izuzetno ceni ekipu aktuelnog šampiona Hrvatske.

Cedevita je tim koji je dosta sličan našem. Predvodi ga najzvučnije pojačanje Roko Leni Ukić koji se vratio posle sjajne internacionalne krijere u svoju zemlju i zajedno sa Gordićem predstavlja veliki kvalitet Cedevite na spoljnim pozicijama. Pred početak ove sezone Zagrepčani su angažovali izvanrednog šutera Frana Prilepića, a iz prošle sezone su tu jako dobri igrači Babić, Ramljak, Zubčić, Ante Delaš. Imaju i veoma talentovane i mlade momke poput Arapovića i Žganeca. Sve u svemu to je jako dobar tim i očekuje nas težak zadatak”, rekao je Radonjić

U znak sećanja na poginulog navijača Marka Ivkovića košarkaši Crvene zvezde će u meču sa Cedevitom na dresovima nositi crni flor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve