Nova vest
Košarka

Nedelja, 23.11.2014.

08:14

ABA: Derbi u Pioniru (19h)

Košarkaši Partizana NIS od 19 časova u Pioniru dočekuju Cibonu u derbiju devetog kola regionalne ABA lige.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

"Crno-beli" imaju polovičan učinak, po četiri pobede i poraza, dok aktuelni šampion ima trijumf manje.

"Očekuje nas teška utakmica, koju želimo da dobijemo kako bismo ostali u trci za plej-of regionalnog takmičenja. Ekipa Cibone je podigla formu u poslenjih par kola, doveli su iskusne igrače Markotu i Ilijevskog. Biće težak meč, ali mi ćemo probati sve da pobedimo", rekao je Milan Mačvan.

Od preostalih srpskih predstavnika, Mega Vizura je u subotu ostvarila prvu pobedu u gostima savladavši Krku 80:72, dok je Metalac vezao četvrtu pobedu, jer je bio bolji od Levskog 81:54. Crvena zvezda Telekom u ponedeljak od 20.30 igra sa Cedevitom u Zagrebu.

Pomoćni trener Partizana Velimir Gašić analizirao je protivnika i izneo očekivanja pred osvaj susret.

"Aktuelni osvajač ABA lige nakon vrlo teškog perioda, uspeo je ipak da dočeka ovu sezonu u dobrom sastavu. Selektirali su dobar tim koji ne beleži neke razultate na početku sezone prema njihovom očekivanju, ali sezona je duga i očekuje ih još mnogo utakmica, iskušenja, kao i sve nas. Kada sagledamo sve aspekte, vidi se da se radi o jednom timu koji je mnogo unapredio igru u odnosu na početak sezone. Sa Cedevitom su igrali na jednu loptu i vrlo ubedljivo su dobili Krku u Novom mestu. Podigli su prag timske igre i u sasvim su dobroj formi. Očekuje nas jedna vrlo teška utakmica, a o značaju i važnosti pobede ne treba dodatno da govorimo, sve je jasno“, rekao je Velimir Gašić

Prodaja ulaznica biće organizovana na dan utakmice od 16 časova do početka meča na blagajni hale Pionir. Cena ulaznice za tribine je 200 dinara, a karta za parter je 400 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve