Nova vest
Košarka

Subota, 22.11.2014.

17:13

Udovičić: Hitno naći, kazniti ubicu

Ministar Vanja Udovičić razgovarao je sa turskim kolegom Akifom Čagataj-Kilićem i zatražio od Turske da po hitnom postupku utvrde i kazne ubicu Marka Ivkovića.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Očekujem od nadležnih organa Republike Turske da sprovedu istragu po hitnom postupku, da utvrde odgovornost svih za ovu tragediju i sve počinioce naoštrije kazne. Siguran sam da celokupna i domaća i svetska javnost, ne samo sportska, to očekuje od Republike Turske", rekao je Udovičić.

"Činjenica da je neko izgubio život na sportskoj utakmici je najstrašniji i najtragičniji poraz za sport, nešto što je do to mere nedopustivo i tragično da moraju da se preduzmu sve mere kako se nikada više ovako nešto ne bi dogodilo u sportu", poručio je ministar i izarazio najdublje saučešće porodici i prijateljima Marka Ivkovića i navijačima Zvezde.

Turski ministar je u ime svoje države obećao da će nadležni organi Turske po hitnom postupku identifikovati odgovorno lice za ubistvo Ivkovića.

Crvena zvezda će sigurno takođe reagovati po pitanju tragedije u Istanbulu i ponašanja trenera Galatasaraja, a prvi čovek ‘crveno-belih’ Nebojša Čović rekao je na vanrednoj konferencija za medije da je navijač Zvezde ubijen s leđa.

Čović je u petak uveče rekao da je zatečen tragedijom i da ni bezbroj pobeda nije vredno ljudskog života. Svoje zaprepašćenje iskazao je i centar Zvezde Majk Cirbes, koji je istakao da je bez reči posle tragedije.

Vučić je takođe od premijera Turske tražio hitno pronalaženje i hapšenje Ivkovićevog ubice i njegovo najstrože kažnjavanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve