Nova vest
Košarka

Subota, 22.11.2014.

13:44

“Tragedija uvreda za sportski duh”

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu osudio je dešavanja u Istanbulu i ubistvo navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ivković je ubijen uoči utakmice između Galasaraja i Crvene zvezde, u okviru sedmog kola Evrolige, koju je turski klub dobio sa 110:103.

Evroliga je objavila da je od oba kluba i turskih vlasti, koje istražuju taj zločin, tražila sve dostupne informacije o incidentu i da će potom doneti odluku o daljim akcijama.

Takođe, čelnici Evrolige su preko Crvene zvezde i srpskih vlasti uputili najdublje izraze saučešća porodici ubijenog navijača ‘crveno-belih’.

Ova tragedija vređa pravi sportski dug. Nasilju nema mesta u našem sportu, našim halama i njihovoj blizini. Ali, dešava se upravo suprotno. Poštovanje između rivala koji imaju iste ideale treba da nas povezuje i zato mi organizujemo i igramo osvaj sport. Danas, moramo svi da se fokusiramo na te ideale”, naglasio je Bertomeu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve