Nova vest
Košarka

Subota, 22.11.2014.

12:42

Galata: Saučešće zbog tragedije

Košarkaški klub Galatasaraj uputio je saučešće povodom smrti navijača Crvene zvezde u Istanbulu, ali je naglasio da su pristalice ‘crveno-belih’ izazvale tuču.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Navijač beogradskog kluba Marko Ivković ubijen je uoči utakmice sedmog kola Evrolige, pošto ga je neko uboo u srce.

“Galatasaraj izražava duboko saučešće i saoseća se sa građanima Srbije zbog događaja koji su doveli do ubistva Marka Ivkovića”, stoji u saopštenju.

Naše bezbednosne snage rade sve što mogu da bi rasvetlile slučaj i otkrile krivce. Verujemo da ovaj incident nema veze sa našim klubovim i navijačima. Nasilju nema mesta u sportu, mi želimo da pobeđujemo u miru”, dodaje se u saopštenju, ali uz napomenu da su navijači Crvene zvezde izazvali tuču ispred dvorane u kojoj se igrala utakmica između Galatasaraja i beogradskog kluba.

Posle utakmice, trener Galatasaraja Ergin Ataman je navijače Zvezde nazvao teroristima, da bi sledeće jutro rekao da nije znao za ubistvo pre nego što je to rekao, ali se nije izričito izvinio zbog svojih reči. Zbog toga, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Ataman više nije dobrodošao u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve