Nova vest
Košarka

Subota, 22.11.2014.

00:45

Erceg: Iskoristili smo iskustvo

Košarkaš Galatasaraja Zoran Erceg rekao je posle dramatične pobede nad Crvenom zvezdom u Evroligi da je njegov tim iskoristio svoje iskustvo

Izvor:

Autor:

Default images

"Bila je ovo odlična utakmica obe ekipe. Crvena zvezda je mlad, ali veoma talentovan tim. Borili su se veoma dobro. Mučili smo se, posebno u drugom poluvremenu, ali smo u produžecima iskoristili svoje iskustvo. Ova pobeda nam znači i nastavljamo da jurimo Top 16 fazu", rekao je Erceg.

Crveno-beli su poraženi u Istanbulu posle dva produžetka (110:103), a najzaslužniji za to bio je upravo Erceg, koji je u poslednjoj sekundi meča pogodio trojku sa deset metara za izjednačenje.

Trener turske ekipe, koja sada ima isti skor kao srpski predstavnik (3-3), nazvao je posle meča navijače Crvene zvezde teroristima, iako su navijači domaćeg tima ubili jednog od momka koji je stigao iz Srbije da bodri svoj klub.

"Bila je ovo neverovatna noć, možda i najbolji meč koji sam vodio u svojoj karijeri. Igrali smo veoma dobro u prvom poluvremenu, ali smo bili prespori u odbrani na startu drugog, što su oni iskoristili i preuzeli kontrolu. Posebno bih pohvalio sjajnu igru naša tri beka – Karlosa Aroja, Sinana Gulera i Endera Arslana. Mislim da je Arojo ispisao istoriju sa odigranih 50 minuta u 35. godini života. S obzirom da smo u prvom meču poraženi sa osam poena, bilo bi dobro da smo uspeli da sačuvamo devet poena prednost. Ali, pobeda je pobeda", rekao je Ataman.

U narednom kolu Zvezda dočekuje Neptunas, dok Galatasaraj gostuje ekipi Valensije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve