Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.11.2014.

23:11

CSKA 6-0 bez Tea, sjajni Vesterman

Košarkaši CSKA zadržali su maksimalan učinak u grupi B Evrolije, pošto su u šestom kolu deklasirali berlinsku Albu – 95:66.

Izvor:

Autor:

Default images

CSKA sada ima 6-0, dok je Alba zabeležila četvrti neuspeh. U drugom meču grupe, aktuelni prvak Evrope Makabi slavio je u Limožu – 79:73

Ekipa Dimitrisa Itudisa nije imala previše problema protiv izabranika Saše Obradovića, iako je bila lišena pomoći Miloša Teodosića, a meč je prelomila sjajnim prvim poluvremenom koji je okončala sa 24 poena plusa.

Najboljeg pleja Evrope nije bilo na parketu zbog povrede levog stopala, ali povreda nije ozbljnije prirode pa se povratak Miloša očekuje već u narednom duelu.

Najbolji u domaćem timu bio je Nando de Kolo sa 22 poena i tri asistencije, sjajan je bio i Aron Džekson sa 18, Demetris Nikols dodao je deset, uz pet skokova, a Vitali Fridzon dodao je pola koša manje.

S druge strane najviše se istakao Redži Reding sa 16 postignutih poena i osam uhvaćenih lopti, a pratili su ga Marko Banić sa 12 i Klif Hamond sa 11.

U Francuskoj smo gledali dosta neizvesniji meč, ali su gosti ipak uspeli da opravdaju ulogu favorita i zabeleže četvrtu pobedu i učvrste se na drugom mestu tabele. Domaća ekipa ostala je na samo jednom trijumfu.

Najzaslužniji za slavlje gostiju iz Tel Aviva bio je Silven Landesberg, koji je meč završio sa 22 ubačena poena, a Džeremi Pargo je pored 13 koševa upisao i šest asistencija, dok je Jogev Ohajon sa osam ukradenih izjednačio rekord Evrolige, zajedno sa Trepagnijeom, Mančinelijem, Housom, Priđonijem i Vilijamsom.

U timu Limoža odličan je bio bivši igrač Partizana Leo Vesterman sa 16 poena, osam asistencija i pet skokova. Nobel Boung-Kolo upisao je 13, a Adrijen Morman 11 i čak 13 uhvaćenih lopti.

Evroliga, šesto kolo, grupa B:

CSKA – Alba 95:66
Limož – Makabi 73:79
20.45 (četvrtak) Unikaha – Cedevita

Tabela:
1. CSKA 6-0
2. Makabi 4-2
3. Unikaha 3-2
4. Alba 2-4
5. Limož 1-5
6. Cedevita 1-4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve