Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.11.2014.

19:53

Neptunas preživeo strašnog Ertela

Košarkaši Neptunasa pobedili su Laboral Kuču na svom terenu 80:79 i u šestom kolu D grupe Evrolige i sada imaju skor 3-3.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Litvanci su sredinom trećeg perioda vodili i sa 18 poena viška, ali su se gosti na krilima fantastičnog Ertela vratili i bili nadomak pobede.

Međutim, u poslednjem napadu Ertelov šut na -1 udario je u prvi obruč, tablu, zatim ponovo u prvi obruč, a zatim je lopta izašla. Laboral Kuča sada ima skor 2-4.

Tomas Ertel odigrao je fantastičnu utakmicu sa 31 poenom (8-10 za tri) i 5 asistencija, ali nije pogodio ključni šut. Kolton Ajverson imao je 12 poena i 8 skokova, a Mirza Begić je na debiju upisao 8 poena i 2 skoka. Bivši košarkaš Partizana Davis Bertans dao je 8 poena (2-4 za dva, 1-10 za tri, 6sk).

Mustafa Šakur i Donatas Zavackas bili su najefikasniji kod Neptunasa sa po 16 poena, a Dejvidas Gailijus zabeležio je 12 poena i 5 skokova.

Neptunas je još jednom pokazao da je kod kuće vrlo nezgodan tim – do sada je dobio Zvezdu, Valensiju i Laboral Kuču, a tek u produžetku izgubio je od Olimpijakosa.

I sada su domaći odlično počeli meč – kontrolisali su igru i rezultat protiv nepovezane Kuče, a sredinom trećeg perioda posle pogotka Mažejke bilo je 53:35. Međutim, debitant Mirza Begić, uz spomenutog briljantnog Ertela, potpuno su vratili ekipu iz Vitorije u igru serijom 15-2.

Neptunas je još neko vreme čuvao prednost, ponovo je došao na +12 (66:54), ali se dobrom odbranom vratio u igru – na četiri minuta do kraja posle bacanja San Emeterija bilo je 68:68.

U samoj završnici videli smo niz velikih grešaka na obe strane, a posle trojke Ertela iz neverovatne pozicije Kuča je povela 75:73. Na drugoj strani odgovorio je Galdikas igrom leđima, Ajverson je potom pogodio oba penala, a Gailijus je uz mnogo sreće pogodio trojku od table za 78:77.

U narednom napadu Kozer i Ertel promašili su šuteve, pa je na 24 sekunde do kraja Neptunas imao +1 i loptu u rukama. Međutim, Zavackas iz auta pogađa sopstveni obruč, pa Kuča sa penala ponovo prelazi u vođstvo.

Ipak, usledila je lepa asistencija Girdžijunasa za Galdikasa, a u već opisanom poslednjem napadu Ertel je promašio šut za pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve