Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 17.11.2014.

17:14

Bo Mekejleb kod Pešića u Bajernu

Bivši plejmejker Partizana, Montepaskija i Fenerbahčea Lester Bo Mekejleb karijeru će skoro izvesno nastaviti u Bajernu iz Minhena.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Prethodnih dana se pojavila vest da će Mekejleb potpisati ugovor sa neimenovanim evroligašem, a prema poslednjim informacijama u pitanju je tim Svetislava Pešića.

Bajern je navodno zakazao vanredan trening u ponedeljak kako bi se Mekejleb upoznao sa ekipom. Nema sumnje da će njegov dolazak umanjiti minutažu Vasiliju Miciću koji je do sada imao 19 minuta po meču u EL.

Mekejleb je prošle sezone igrao za Fenerbahče, ali je od leta slobodan igrač. Prosečno je beležio 11,9 poena uz 3,2 skokova i 2,5 asistenciaj za tim iz Istanbula.

Prethodnih nedelja je pregovarao sa Valensijom, ali nije mogao da se dogovori sa Špancima oko visine primanja, pa je umesto Amerikanca sa makedonskim pasošem stigao naš reprezentativac Nemanja Nedović.

Mekejleb je 2010. godine predvodio Partizan do fajnal-fora Evrolige, a potom je prešao u Montepaski gde je doživeo vrhunac karijere sa prosekom od 17,3 poena u sezoni 2011/2012, čime je osvojio nagradu za najboljeg strelca Evrolige.

Bajern je trenutno na deobi poslednja dva mesta u grupi C Evrolige sa samo jednom pobedom iz pet mečeva. U sledećem kolu Pešićeva ekipa dočekuje Barselonu u četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve