Nova vest
Košarka

Nedelja, 02.11.2014.

18:55

Poraz u Laktašima, Partizan 2-4

Košarkaši Partizana pretrpeli su četvrti poraz u šestom kolu regionalne ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Duška Vujoševića izgubila je u Laktašima od Igokee rezultatom 83:77.

Crno-beli su u Laktašima dobro igrali samo na početku utakmice i treće četvrtine, a u preostalom delu meča domaćin je kontrolisao rezultat i na kraju je zasluženo stigao do druge pobede.

Edo Murić imao je 18 poena i 3 asistencije, 13 poena uz 6 skokova ubacio je Gagić, dok je Luka Bogdanović dodao 11. Kod domaćina, Mladen Jeremić ubacio je 16, Torlak 17, Dragović 12, a Bunić 11 poena.

Partizan u narednom kolu dočekuje MZT u Pioniru.

Tok meča:

Partizan je, kao što je to često u prošlosti činio, odlično otvorio meč u Laktašima. Domaćin u prva tri minuta nije poentirao, a Partizan je za to vreme ubacio šest.
Jorović je trojkom 'upisao' domaćina na semafor, a Partizan je od starta u Laktašima imao i pomoć svojih navijača.

Na trojku Jorovića uzvratio je Murić istom merom, ali je na isti način odgovorio i Džons – 9:6. Serijom 7-0 Igokea je uspela da prvi put na meču dođe do prednosti – 10:9, a najzaslužniji za to bio je Branko Jorović.

U nastavku prve deonice igralo se 'koš za koš'. Partizan je stekao plus četiri (17:13), ali se nakon 10 minuta bilo nerešeno – 17:17.

Početkom druge deonice greške u napadu obeležile su igru oba tima, ali se bolje snašao domaćin, pa je Vujošević u 13. minutu zatražio tajm-aut – 22:19.

Imala je Igokea i najvećih +6 (28:22), ali je Partizan vratio Andrić trojkom. Domaćin je ipak bolje delovao u drugoj deonici, pa je Dragović minut kasnije ubacio četiri vezana poena za 34:25.

Partizan je pokušavao da ostvari dominaciju u reketu preko Gagića, Milutinova i Šalića, ali to nije išlo baš najbolje po crno-bele. U 18. minutu Igokea je posle poena Jorovića prvi put imala i dvocifrenu prednost (36:26), a do kraja poluvremena crno-beli su smanjili na 39:32.

Početak drugog dela pripao je crno-belima. Poeni uz faul Murića, trojka Andrića i poeni Milutinova doneli su brzo vođstvo beogradskoj ekipi – 40:39.

Seriju Partizana na trenutak je prekinuo Jeremić koji je potom dobio tehničku grešku zbog 'flopinga'.

Usledeili su ipak bolji minuti za Igokeu. Džons i Jeremić vratili su prednost domaćinu, pa je Vujošević reagovao – 50:44 u 25. minutu.

Bivši igrač FMP Mladen Jeremić igrao je sjajno i on je bio najzaslužniji što je Igokea vratila dvocifrenu prednost – 56:46. Odgovorio je Partizan serijom 5-0, ali Igokea se brzo konsolidovala, pa je pred odlučujućih 10 minuta imala osam poena viška – 63:55.

Đorđe Gagić pokrenuo je Partizan u poslednjoj četvrtini sa pet vezanih poena – 66:62, ali je već u sledećem napadu zaradio petu ličnu grešku.

Usledila je briljantna minijatura Trolaka na drugoj strani. Prvo je posle prodora ubacio izuzetno težak koš, a onda i trojku uz faul Milutinovića – 73:64.

Partizan je u meč vratio mladi Vanja Marinković trojkom iz ćoška (73:67), a dva i po minuta pre kraja trojku je ubacio i Bogdanović – 76:72.

Tehničku grešku je pri rezultatu 77:72 dobio Jorović zbog navodnog 'flopinga', a Bogdanović jer smanjio na 77:73. Murić je ipak promašio trojku za potpuni priključak, a Slovenac je u sledećem napadu u kontri promašio i zicer pa je Torlak otklonio pitanje pobednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

237 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve