Nova vest
Košarka

Petak, 31.10.2014.

22:20

Srbi ne mogu sami, trijumf Laborala

Košarkaši Laboral Kuče pobedili su na svom terenu Galatasaraj sa 91:90, pogotkom Ajversona na tri sekunde do kraja meča.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Laboral Kuča tako je stigla do druge pobede u tri meča i nalazi se na trećoj poziciji u grupi D, ispod Olimpijakosa i Crvene zvezde, a iznad Neptunasa i Galate.

Ajverson je pri rezultatu 90:89 pogodio odlučujuće polaganje, pošto je dobio odličnu loptu od Ertela i iskoristio lošu postavku odbrane gostiju.

Šut za pobedu imao je Vladimir Micov, ali je nakon pokušaja iz teške pozicije, lopta skliznula niz obruč.

Ceo duel bio je izjednačen, a Galatasaraj nije uspeo da sačuva prednost od sedam poena koju je stekao na početku poslednje četvrtine, a koju su inicirali srpski internacionalci Zoran Erceg i Vladimir Micov.

Upravo su naši igrači bili najbolji u turskom timu – Erceg je postigao 24 poena (6-9 za tri)m uz pet skokova, dok je Micov meč završio sa 20 poena i 4 asistencije.

Furkan Aldemir odigrao je odlično i jedan skok mu je falio za dabl-dabl (14p i 9sk), dok je Karlos Arojo imao 11 poena i 8 asistencija.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Tomas Ertel sa 17 poena i 8 asistencija i 4 skoka, a Kolton Ajverson je uz isti broj poena uhvatio 6 lopti.

Saša Vujačić je meč završio sa 14 poena, dva više od bivšeg igrača Partizana Davisa Bertansa.

Evroliga, grupa D:
Crvena zvezda – Valensija 76:63
Neptunas – Olimpijakos 81:85
Laboral Kuča – Galatasaraj 91:90


Tabela:
Olimpijakos 3/0
Crvena zvezda 2/1
Laboral Kuča 2/1
Neptunas 1/2
Galatasaraj1/2
Valensija 0/3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve