Nova vest
Košarka

Utorak, 21.10.2014.

12:55

Radonjić: Neptunas je ozbiljan tim

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da utakmicom protiv Neptunasa crveno-beli započinju seriju teških gostovanja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Crveno-beli će u utorak uveče krenuti put Litvanije jer će zbog štrajka radnika "Lufthanze" morati da putuju preko Moskve.

"Ne znamo kada ćemo stići i šta možemo da očekujemo posle takvog puta, ali ne tražimo alibi. Ne znamo ni da li ćemo imati trening pred utakmicu, ali spremni smo za sve situacije", naveo je Radonjić.

"Ovo je početak teške serije utakmica za nas, Neptunas, pa gostovanje u Zadru, potom još pet-šest mečeva u nizu koji iziskuju maksimalnu angažovanost. Zbog novonastale situacije imaćemo verovatno samo jedan trening pred Neptunas, ali moramo da budemo spremni", dodao je Radonjić.

Zvezda je u prvom kolu Evrolige savladala Galatasaraj, a Radonjić je rekao da u klubu "već postoji dovoljno opterećenja i da to ne treba da se povećava".

"Dobro je što smo ovako počeli, ali treba biti spreman i na druge situacije. Daćemo sve od sebe, ali da ostavimo iza sebe Olimpijakos, Galatasaraj, Laboral i Valensiju, koliko je to realno", upitao je Radonjić, slegavši ramenima.

Radonjić je dodao da ekipa Neptunasa nije autsajder u D grupi, iako je tako izgledalo nakon žreba.

"Kada smo dobili rivale u Evroligi, stvorio se ambijent da su potpuni autsajderi, ali to je bilo u trenutku kada još nisu bili formirani timovi. Neptunas je ozbiljna ekipa, što je dokazao i prošle godine kada je u konkurenciji dva evroligaša došao do same završnice njihovog prvenstva i izgubio u finalu od Žalgirisa".

Na pitanje novinara da li je centarska linija velika prednost njegovog tima, Radonjić je rekao:

"Angažovali su Anisimova iz Budiveljnika, ali se on kratko zadržao u ekipi. Očigledno da su zadovoljni ovim sastavom, imaju snažne momke, ne toliko visoke, ali to im omogućava da igraju brzo, što je odlika svih litvanskih ekipa. Ovo je za njih istorijski meč, prvi put igraju u Evroligi pred svojim navijačima i sigurno će pružiti više od maksimuma", zaključio je Radonjić.

Neptunas je u prvom kolu izgubio na gostovanju Kuću Laboral, dok je Zvezda bila bolja od Galatasaraja.

Utakmica drugog kola D grupe Evrolige igra se u četvrtak od 18 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d