Nova vest
Košarka

Utorak, 21.10.2014.

10:38

Zdovcova senzacija iz Gazijantepa

Košarkaši Gazijantepa pravi su hit na početku turskog šampionata – u prvom kolu pobedili su Anadolu Efes, a u drugom Fenerbahče Ulker.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Trener Gazijantepa Jure Zdovc prezadovoljan je početkom sezone, ali kaže da je njegov tim imao i sreće.

“Obe utakmice bile su neizvesne, iskreno moram da priznam da samo imali i sreće. Efes je promašio lako polaganje nekoliko sekundi pre kraja, a Fener je promašio nekoliko otvorenih šuteva. Zadovoljan sam, ali nisam srećan zbog povreda“, kazao je Zdovc za Eurohoops.

Na konstataciju da je veliki uspeh pobediti Dudu Ivkovića i Željka Obradovića u samo nedelju dana, Zdovc je rekao:

“Nije me briga ko je trener na drugoj strani. Lepo je bilo pobediti ih, ali tek smo na početku. Još je rana faza sezona i za 30 godina u košarci naučio sam da, ako se opustiš, sledećeg dana dobiješ udarac u glavu da se osvestiš“.

Slovenački stručnjak smatra da je turska liga jača od španske Endese.

“Turski šampionat je prejak i verujemo da je bolji od Endese. U Španiji su stranci prosečnog kvaliteta i to nije samo moje mišljenje, već i mnogih drugih igrača i trenera“, zaključio je Zdovc.

Boje Gazijantepa brani i srpski košarkaš Oliver Stević, tu su i Hrvat Tomislav Ružić, Slovenac Domen Lorbek, kao i Amerikanac Erl Kalovej, koji je pre nekoliko godina nastupao za Cibonu u ABA ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve