Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 20.10.2014.

19:04

Murić: Na -10 mi se predamo

Iako je debitant u redovima Partizana, Edo Murić se već nametnuo kao ključni igrač crno-belih. U intervjuu za slovenačke medije pričao je o srpskom šampionu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Partizan je očajno počeo novu sezonu, nakon startne pobede u Solnoku, usledila je serija od četiri poraza, tri ubedljiva.

"Imamo veoma mlad tim. Nismo dobro počeli, nemamo još samopouzdanja, ne verujemo u sebe, mnogo grešimo. Kada gubimo deset poena predamo se. Moramo promeniti taj mentalitet, da igramo svih 40 minuta koncentrisano", rekao je Murić.

Proteklog vikenda crno-beli su poraženi i od Union Olimpije u Ljubljani, takođe ubedljivom iako je imao egal do finiša poluvremena.

"Nisam navikao da gubim od Olimpije. Imala je sjajan dan. Išlo im je sve što su zamislili. Te dve trojke na kraju poluvremena su ih podigle, a onda onaj koš Mahkovica. Moramo da rešimo taj problem sa padom, posebno protiv timova kakva je Olimpija, koja ima jednu od najboljih ekipa koju sam video", istakao je Murić.

Murić je u Partizan stigao iz Krke, a loš start sezone doneo je veliki pritisak na ovaj mlad tim.

"Treninzi su mnogo teški, jer je Partizan jedan od najvećih klubova u Evropi. Nisu navikli na loše rezultate pa su veliki pritisci sa svih strana. Dobro treniramo, ali loše počinjemo utakmice. Potrebno nam je vreme da se podignemo. Sada smo na dnu, moramo dobiti jednu utakmicu da nas krene. Verujem da hoće", smatra Slovenac.

Posebno je Muriću teško da iznese pritisak javnosti zbog lpših rezultata, s obzirom da nije imao slično iskustvo u dosadašnjoj karijeri.

"U Krki je drugačije bilo. Tamo moraš da pobediš slabije rangiran tim, a ostalo je iznenađenje. U Partizanu je drugačije, to je tim broj 1 na Balkanu. Ali želeo sam takav pritisak, kada jednom pređete na taj nivo, posle nemate problema da igrate na najboljem", objasnio je Murić.

Ključno ime kada je u pitanju Partizan je trener Duško Vujošević, koji je ostavio jak utisak i na Murića.

"On je trener koji tačno zna šta želi. Veliki je pobednik. Ne može da podnese poraz. To je svima očigledno. Takođe je nekad mnogo ljut ako ne uradimo ono što smo se dogovorili. Svi u Partizanu žive za košarku", zaključio je slovenački košarkaš intervju za "Siol".

Partizan sledeći meč igra u sredu, u Pionir stiže turski Banvit, u drugom kolu Lige Evrope. Nakon toga crno-beli za vikend dočekuju Metalac u ABA ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve