Nova vest
Košarka

Četvrtak, 02.10.2014.

11:34

DV: Do daljeg bez pojačanja

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da crno-beli još ne mogu da registruju igrače zbog suspenzije BAT.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On je dodao da crno-belima preti nova blokada računa što bi dodatno otežalo lošu finansijsku situaciju u klubu.

Košarkaški tribunala za sportsku arbitražu (BAT) suspendovao je Partizan zbog neisplaćenih obeveza prema bivšem igraču Jaki Klobučaru.

"Imamo mnogo ozbiljnije probleme od Solnoka, svi ste dobro upoznati sa situacijom oko BAT i Klobučara. Juče smo uplatili 60.000 evra zahvaljujući prijatelju kluba Tomislavu Glavčovu, vlasniku Kožuva iz Đevđelije. I nakon toga bilo je pokušaja da se dogovorimo da ostatak duga platimo na rate, međutim nismo uspeli i do daljeg nećemo moći da registrujemo Murića, Kuzeloglua i Bogdanovića", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali Pionir.

On je istakao da dodatni problem predstavlja činjenica da bi Poreska uprava mogla da ponovo blokira račun Partizana što bi dodatno otežalo i onako tešku situaciju.

"Prošle godine smo imali dug od 1.3 miliona evra, koji zahvaljujući sponzorskim ugovorima redovno servisiramo, medjutim pošto tu praktično ide kamata na kamatu, moglo bi da dodje do nove blokade zbog sume koja je nešto veća od sedam miliona dinara. Mislim da bi bilo krajnje zlonamerno da u ovoj situaciju sa BAT-om budemo blokirani zbog kamate na kamatu. Porez mora da se plaća, nećemo nigde da bežimo, sigurno nećemo ići u Fuenlabradu, mi smo klub iz Beograda. Srbija nije Švajcarska, kriza je zahvatila sve i mislim da bi trebalo da postoji veća tolerancija", poručio je Vujošević.

On je podsetio da se u Srbiji već ugasio Radnički iz Kragujevca, da je ekipa Hemofarma iz Vršca efemerizovana. Vujošević se zahvalio sponzorima koji su ostali uz Partizan u teškoj situaciji, ali i dodao da i u toj sferi postoji problem, jer nije izvesno da će biti produžena saradnja sa kompanijom Telekom.

"Ako će ova država da se spasi tim parama koje bi trebalo da dobijemo od Telekoma, onda u redu, neka mi propadnemo. Medjutim, nije Srbija u ovoj situaciji zbog velikih penzija ili novca koje Partizan treba da dobije od sponzora", kazao je Vujošević.

Trener Partizana dodao je da ne može da shvati da ne postoji interes za ulaganja, koja su ionako skromna u vrhunskom sportu.

"Ne može to da bude po principu posvadjao se brat sa nekim, pa sad hajde da izadjemo iz sporta", rekao je Vujošević.

On je dodao da ovakav odnos države prema Partizanu pokazuje koliko je celo društvo u krizi i još jednom apelovao na članove Uprave kluba da se aktiviraju na rešavanje problema.

"Svako se bori na svoj način, ja stalno pričam, a možda bi trebalo pitati ostale zašto ne pričaju više", rekao je Vujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve