Nova vest
Košarka

Sreda, 01.10.2014.

20:20

Dangubić: Radim na driblingu i šutu

Krilni košarkaš Crvene zvezde Nemanja Dangubić nada se da će se što pre vratiti u formu posle povrede zbog koje je propustio deo pripremnog perioda.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

"Koleno je dobro, počeo sam treniram sa timom pre skoro dve nedelje i srećan sam što je to iza mene. Radim dodatno i sa stručnim štabom i sa kondicionim trenerom kako bih nadoknadio propušteno. Bio sam skoro dva meseca van terena, ostao je trag i biće mi potrebno vreme da se vratim u formu. Šta je tu je, moram da radim i da što pre dođem na željeni nivo".

Dangubić kaže da se najviše trudio da poboljša dribling i šut.

“Dok sam bio povređen dosta sam radio na driblingu, to je jedna od retkih stvari koje sam tada mogao da radim. U prethodnom periodu u Megi nastojao sam da popravim šut, sa time sam nastavio i ovde, uvek ostajem dodatno da radim na tom segmentu“.

Na pitanje kako vidi svoju ulogu u ekipi, 21-godišnji krilni igrač kaže:

“To će trener odlučiti na osnovu svoje filozofije igre, a ja ću se potruditi da na pravi način iskoristim svaki minut koji dobijem. Daću sve od sebe da što duže ostanem na terenu. Po prirodi moje pozicije, očekuje se da pomognem u skoku i u napadu i u odbrani, imam mogućnost i da branim sve spoljne pozicije...Stvar je taktike i konkretne utakmice, imaću zadatke u zavisnosti od protivnika“.

Dangubić će ove sezone debitovati u Evroligi.

“Veoma sam uzbuđen, to je veliki izazov za mene. Prvi put se susrećem sa time, imaću priliku da se merim sa najboljima, što je glavni razlog zašto sam došao u Zvezdu. Jedino tako mogu i da napredujem“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve