Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 29.09.2014.

12:45

Sale: Da vratimo nekadašnji sjaj

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević rekao je da je morao dobro da upozna sve igrače kako bi iz njih izvukao maksimum.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Đorđević je nedavno vodio reprezentaciju Srbije do srebra na Svetskom prvenstvu u Španiji, na kojem je u finalu poražena od Sjedinjenih Država sa 129:92.

Trebalo je upoznati ceo tim i svakog igrača kako bih mogao svakome da pronađem žicu, da bi ta žica svirala najlepšu muziku. Veoma je važno i stvaranje iskrenih i dubokih prijateljstava koja se potvrđuju pogotovo kada nastupe teški momenti, jer se tada okrećemo i oslanjamo jedni na druge“, rekao je Đorđević.

Legendarni košarkaš je dodao da je jasno definisanje cilja bilo važno, jer je posvećenost igrača maksimalna kada se zna za šta se bore.

Moja najveća želja je bila da domaćoj košarci vratimo nekadašnji sjaj kroz, ne samo dobru igru, već i način ponašanja na i van terena, snažnu volju, međusobno poštovanje, jak timski duh, pristojnost i pozitivne vrednosti, jer jedino na taj način možemo da pokažemo zašto je košarka elitni sport elitnih ljudi“, istakao je Đorđević.

Selektor Srbije učestvovaće u novoj UNIQA kampanji „Misli srcem za svoju sreću“ i tim povodom poručio da su za uspeh tima presudni iskrenost, visoki nivo profesionalnosti i međuljudski odnosi ispunjeni iskrenim emocijama.

Važni su i zajedništvo i posvećenost zajedničkoj misiji, ali i sklanjanje ličnih interesa u stranu, zarad zajedničkog cilja i uspeha. Teren nikada ne laže. Zato nikome ne priznajem da je bolji od mene na terenu dok mi to ne dokaže, a onda pružim ruku i čestitam. Moj moto je oduvek bio: ’Vredno radi, ostani skroman i okruži se ljudima kojima veruješ’“, zaključio je Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve