Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 29.09.2014.

09:22

EK: Partizan, Ritas, Banvit, Hapoel

Partizan NIS igraće protiv Lijetuvos Ritasa, Banvita, Krasnog Oktobra, Hapoela i Asesofta u grupi E Evrokupa u sezoni 2014/2015.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Srpski šampion će tako putovati u Litvaniju (Viljnus), Tursku (Bandirma), Rusiju (Volgograd), Izrael (Jerusalim) i Rumuniju (Ploešti) tokom grupne faze od 14. oktobra do 17. decembra.

Crno-beli su dobili tešku grupu, ozbiljne rivale ali su izbegli verovatno mnogo teže iz Rusije Himki i Lokomotivu, te Bešiktaš i Budućnost.

Po četiri najbolja tima iz svake grupe će da prođu u Last 32 fazu u kojoj će im se priključiti osam timova iz Evrolige, a svi će biti podeljeni u osam grupa.

Po dva najbolja će se plasirati u eliminacionu fazu, od osmine finale do finala, po meč kod kuće i u gostima.

Evrokup 2014/2015:

Konferencija 1 (zapad):
Grupa A: Bamberg, Saragosa, Ređio Emilija, Strazbur, Pariz, Bon
Gupa B: Kantu, Gran Kanarija, Ostende, ASVEL, Dižon, Artland
Gupa C: Nimburk, Sevilja, Virtus Roma, Šarlroa, Nansi, Oldenburg

Konferencija 2 (istok):
Grupa D: Himki, Bešiktaš, Zenit, Riga, Union Olimpija, Solnok
Grupa E: Lijetuvos Ritas, Banvit, Krasni Oktobar, Partizan, Hapoel, Asesoft
Grupa F: Lokomotiva Kubanj, Pinar Karsijaka, Budućnost, Ventspils, Zjelona Gora, PAOK

Šta čeka crno-bele?

Lijetuvos Ritas: Uvek nezgodan litvanski tim koji je dva puta osvajao ovo takmičenje. Poslednjih sezona je često bio rival našim ekipama. Ritas je prošle sezone stigao od osmine finala EK, a prethodno je ostvario samo jednu pobedu u EL, izgubivši dva puta od Zvezde. Trenutno su najveće zvezde ovog tima Martinas Gecevičus, Lukauskis Mindaugas te trojica Amerikanaca – Majk Mozer koji je stigao sa Oregona, bivši igrač L.A. Klipersa Trevis Lezli i još jedan 'ruki' Bili Beron.

Banvit: Ovaj tim je prošle sezone doživeo samo dva poraza u regularnom delu turskog šampionata i bio ispred Fenerbahčea, Anadolu Efesa, Galatasaraja i Bešiktaša. Zaustavila ga je Galata sa 3-1. U EK su zaustavljeni u Last 32 fazi. Trener ekipe je Zoran Lukić, skoro su doveli Vladimira Dragičevića i Vladimira Veremenka, a tu su još Kit Simons, Sami Mehija, I Džej Roland, Čarls Dejvis...

Krasni Oktobar: Tim iz Volgograda je manje poznati ruski predstavnik koji je prošle sezone stigao od osmine finala VTB lige, ali nije mogao da se nosi sa Lokomotivom. U sastavu ima čak šestoricu Amerikanaca, a najzvučnije ime je Romeo Trevis, bivše krilo Himkija, Zadra, Hapoela...

Hapoel: Tim iz Jerusalima je prošle sezone bio odličan u EK, u konkurenciji Himkija, Pinar Karsjake, Budiveljnika, Banvita i Union Olimpije i Ulma je stigao do četvrtfinala gde ga je zaustavio Nižnij Novgorod zahvaljujući ubedljivoj pobedi u Rusiji. Prve zvezde tima su iskusni izraelski reprezentativci Lior Elijahu, Jotam Halperin, te Amerikanci Brejs Rajt, Donta Smit, Toni Gefni uz još nekoliko zemljaka.

Asesoft: Trostruki uzastopni šampion Rumunije. Tim iz Ploeštija je prošle sezone u EK imao samo tri pobede, ali je jednu od njih ostvario nad Himkijem u Moskvi. Preostale dve su zabeležene protiv Igokee. Tim vodi naš Vladimir Arnautović, dok je u ekipi Dragan Labović. Asesoft ima i četvoricu Amerikanaca, a najzvučnije ime je bivši plej Jute, Galatasaraja i Makabija Di Braun. Tu je i sjajni trojkaš iz Litvanije Marijus Runkauskas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve