Nova vest
Košarka

Nedelja, 28.09.2014.

20:47

SP: SAD prejake za Srpkinje

Košarkašice Srbije dobro su se držale tri četvritne, ali su ipak poražene na kraju od Sjedinjenih Američkih država – 94:74.

Izvor:

Autor:

Default images

Ekipa Marine Maljković je u prvom kolu D grupe deklasirala selekciju Angole sa čak 60 poena prednosti, dok je u trećem kolu, u utorak od 14.15, očekuje duel sa Kinom.

Najbolja u našem timu bila je Ana Dabović sa 24 poena i tri asistencije, njena sestra Milica ubacila je 12 , dok je Jovana Milovanović dodala 17 poena.

Sa druge strane, ni Amerikanke nisu imale problema u prvom kolu poštu savladale Kinu sa 87:56, pa su sada ubedljivo prve na tabeli. SAD je do trijumfa predvodila DIjana Taurasi sa 20 poena, Maja Mur dodala je tri manje, a Čarls i Griner po deset.

Tok meča:

Selekcija SAD krenula je snažno od starta. Povela je sa 6:0 i 8:2 preko raspoložene Tine Čarls, i držala je prednost do 13:9. Tada je usledila velika serija Srbije koja je postigla osam vezanih poena i potpuno preokrenula rezultat – 17:13.

U finišu prve deonice naše košarkašice su zadržale prednost i vodile su 21:17 posle 10 minuta.

Naše devojke uspele su da održavaju prednost i da drže plus na svojoj strani do sredine druge četvrtine, a najviše zahvaljujući sjajnoj Ani Dabović, koja je već sredinom drugog dela igre stigla do učinka od 20 ubačenih poena. Ipak, Amerikanske su se probudile na 31:30 za našu selekciju i serijom od 14:2 stigli do preokreta i solidne prednosti pred odmor. Dominirala je Maja Mur, koja je ubacila tri vezane trojke, iz četiri pokušaja.

Ana Dabović je svojim 21 i 22 poenom sa linije bacanja uspela da približi našu selekciju na sedam poena zaostatka. Već u sledećem napadu Taurasi je svojom drugom trojkom vratila dvocifrenu prednost na stranu SAD, da bi Čađo u poslednjim trenucima ipak trojkom vratila naš tim – 42:49.

Srpkinje se nisu uplašile na startu drugog dela utakmice, pa su pogocima Milice Dabović i Milovanovićeve prišle na samo tri boda zaostatka. Nastavile su naše devojke u istom ritmu, da bi poenima Ajdukovićeve sa linije bacanja prišle na 'pola' koša zaostatka. Ipak, Amerikanke su se u nastavku treće deonice probudile, uz nekoliko vezanih grešaka našeg tima i tehničku grešku, pa su preko Maje Mur i Vhalenove uspele da stvore osetniju, ali ne i nedostižnu prednost, pred poslednjih deset minuta – 64:70.

Nisu naše devojke uspele da se održe u meču, jer su Amerikanke nastavile da pogađaju za tri poena. Najviše se istakla Dijana Taurasi, koja je pogodila nekoliko vezanih šuteva i najavila laganu pobedu svog tima. Imale su devojke iz SAD 15 poena prednosti tri minuta pre kraja meča, da bi u preostalih 180 sekundi samo dodatno uvećale svoju prednost za zasluženu pobedu – 74:94.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve