Nova vest
Košarka

Subota, 27.09.2014.

18:15

SP: Srpkinje moćne, +60 na startu

Srpske košarkašice deklasirale su Angolu sa 102:42 na startu Svetskog prvenstva u Turskoj, prvog na kojem naša zemlja samostalno učestvuje.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Neizvesnost je trajala samo u uvodnim minutima, kada je selekcija Angole povela 3:0, ali su potom izabranice Marine Maljković preokrenule i samo povećavale prednost.

Zahvaljujući tom trijumfu, naša reprezentacija je sigurno obezbedila plasman u narednu fazu, pošto iz svake grupe dalje idu po tri najbolja tima.

Najbolja u našem timu bila je Jelena Milovanović sa 16 poena, Dajana Butulija je dodala 15, uz pet asistencija, a Tamara Radočaj 14 poena i šest skokova.

Dvocifreni učinak imala je i Ana Dabović sa 12 poena i šest asistencija, dok je kapitenka Milica Dabović meč završila sa devet poena i četiri skoka.

Na drugoj strani, istakla se Finesa Eusebio sa devet poena.

Naredna utakmica srpske košarkašice očekuje u nedelju od 20.30, kada se sastaju sa Sjedinjenim Državama.

Tok meča:

Početno vođstvo na utakmici Angoli je donela Maurisio, da bi Ana Dabović i Jelena Milovanović donele našem timu 4:3. Seriju reprezentacije Srbije nastavile su njih dve pomognute starijom sestrom Dabović Milicom za vođstvo 10:3.

Rivalke se ekspresno vraćaju u egal sa pet poena u nizu, ali Milovanovićeva sa dva koša i Jovanovićeva donose Srbiji +8 (16:8). Afrikanke su tada tražile tajm-aut, ali nisu zaustavile nalet našeg tima, Radočaj je odvela Srbiju na dvocifrenu prednost, da bi Butujija položila za orgormin 22:10 nakon prvog perioda.

Nakon novog koša Radočaj, Euzebio konačno prekida seriju našeg tima, ali Krnjićeva pokreće novu seriju kojom Srbija stiže do 20 poena prednosti (32:12). Naše košarkašice se nisu tu zaustavile, nastavile su da pune koš Angole pa su na poluvreme otišle sa 46:18.

Na startu drugog poluvremena Srpkinje su spustile ritam, popustile u napadu, ali nisu dozvolile rivalkama da se previše razigraju, mada su primile više poena nego u prethodnim periodima. U svakom slučaju, bez problema su održavale ogromnu prednost (58:28).

Naše košarkašice se nisu tu zaustavile, nastavile su odličnom igrom i na kraju treće četvrtine su imale plus 37 (73:36). U istom ritmu odigrale su i poslednji period, u kojem su lako došle do preko 50 poena razlike, a brzo i 'stotke' (100:42). Do kraja meča naš tim je uspeo da dođe i do maksimalnih plus 60, a tom razlikom je i završen susret.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve