Nova vest
Košarka

Utorak, 23.09.2014.

12:19

Gasol: Jedan od najtežih poraza...

Centar reprezentacije Španije Pau Gasol kaže da još nije siguran hoće li se povući iz nacionalnog tima.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Novi centar Čikago Bulsa ima 34 godine, a u reprezentaciji je još od 2001. godine i Evropskog prvenstva u Turskoj.

“Vreme će dati odgovor na pitanje da li ću ponovo zaigrati za nacionalni tim. U životu može sve da se desi. Nisam načisto sa time hoću li igrati ili ne, ne zavisi samo od mene, već i od spoljnih okolnosti. Ipak, uživam u reprezentaciji, moja posvećenost njoj je potpuna“, izjavio je Gasol.

Španija je bila domaćin nedavnog Svetskog kupa, svi su očekivali finale sa SAD, ali je Francuska zaustavila ’Furiju’ u četvrtfinalu.

“Sve je krenulo po zlu. Sve nam je izlazilo iz koša. To je utakmica koju svi želimo da zaboravimo, ali ona može i da nam posluži kao lekcija iz skromnosti. Niko ništa ne poklanja, treba zaslužiti svaku pobedu. Možda je jedan od problema bio i taj što smo vrlo rano na SP dostigli visok nivo igre“, kazao je stariji Gasol.

Na kraju, Pau je rekao da mu je poraz od Francuza među tri najbolnija – pored onog od SAD na Olimpijskim igrama 2004. u četvrtfinalu, kao i od Rusije u finalu Evrobasketa 2007. u Španiji.

Teških poraza jeste bilo, ali pobeda je bilo više – Gasol je sa reprezentacijom osvojio čak osam medalja na velikim takmičenjima, od toga tri zlatne (EP 2009. i 2011, SP 2006).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve