Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 22.09.2014.

23:58

Stotka košarkašica protiv Mozambika

Srpske košarkašice pobedile su u pretposlednjoj kontrolnoj utakmici pred Svetsko prvenstvo selekciju Mozambika rezultatom 100:74.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Meč, koji je odigran u dvorani “Vizura sport”, bio je rezultatski ravnopravan samo u uvodnim minutima.

Najefikasnije u redovima Srbije bile su Ana Dabović sa 19 poena, Jelena Milovanović sa 16, Sara Krnjić sa 14 i Tamara Radočaj sa 10. U redovima Mozambika istakla se Dongu sa 22 poena, a Kosa je dodala 11.

Mozambik, koji će, kao i naša reprezentacija, učestvovati na Svetskom prvenstvu u Turskoj, utakmicu je započeo brzom i snažnom igrom, kojom je parirao našem timu do završnice prve četvrtine. Međutim, kako je vreme odmicalo tako su naše košarkašice preuzimale kontrolu i povećavale rezultatsku prednost.

Finiš prve četvrtine obeležila je Jelena Milovanović koja je postigla tri trojke za vođstvo 30:19, posle prvih deset minuta. Srbija je u preostale tri četvrtine bila bolji rival i u svakoj deonici za po pet poena povećavala razliku za konačnih 100:74.

Srbija i Mozambik igraće drugu kontrolnu utakmicu u utorak od 11:30, takođe u dvorani “Vizura sport”, uz slobodan ulaz. Svetsko prvenstvo počinje u subotu, a naš tim na startu igra sa Angolom.

Podigli smo agresivnost u odbrani, što je dobro. U skoku još uvek nismo onakvi kakvi želim da budemo. Mozambik je nezgodna, atletska ekipa koja nas je nadigrala u skoku. Ovo su dobre provere za nas, jer igramo sa timom koji gaji sličan stil igre kao Angola, naš prvi rival na Šampionatu u Turskoj. Sve ovo nas čeka i protiv Angole. Mislim da će ove dve utakmice na pravi način da nam posluže, da vidimo gde smo. Jasno je da kada smo pravi tim, mi pravimo razliku. Da bismo pobedili Angolu, Kinu, moramo da budemo spremni za borbu svih 40 minuta. Posle druge utakmice sa Mozambikom ćemo odrediti kojih 12 igračica putuje na prvenstvo”, rekla je selektorka reprezentacije Srbije Marina Maljković.

Srbija – Mozambik 100:74 (30:19, 21:16, 23:18, 26:21)
Srbija: Radočaj 10, Čađo 8, Krnjić 14, Jovanović 4, Milovanović 16, Butulija 7, Ajduković 4, Vučurović 2, M. Dabović 7, Rad 6, Marković 3, Mandić, A. Dabović 19. Selektor: Marina Maljković.
Mozambik: Kosa 1, Mafanela 6, Manhonga 6, Maoče, Dongu 22, Ngulela 5, Halar 3, Gimo 5, Mujanga 5, Čambe 2, Azinheira 6, Micato 3. Selektor: Sale Nasir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve