Nova vest
Košarka

Subota, 20.09.2014.

17:36

Partizan u finalu, debi Murića

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale turnira Apar Siti kup u Monpeljeu, koji organizuje Toni Parker, pobedom nad Po-Ortezom sa 71:57.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Šampion Srbije u duelu sa jednom od najboljih francuskih klubova odigrao strpljivo i disciplinovano, što je rezultiralo vođstvom tokom cele utakmice.

’Crno-beli’ će se za titulu boriti sa Asvelom, koji je iznenadio Barselonu, a finale je na programu od 15.30.

Najbolji u timu šampiona Srbije bio je Đorđe Gagić sa 20 poena, 12 je dodao debitant u crno-belom dresu Edo Murić, dok je dvocifreni učinak imao i Boris Dalo, koji je meč završio sa deset poena.

Na drugoj strani, za Ortez je debitovao srpski košarkaš Marko Simonović, koji je bio najefikasniji u francuskom timu sa 18 poena.

Francuski klub je bolje ušao u meč, imao je vođstvo 6:2, ali su do kraja prve četvrtine incijativu preuzeli ’crno-beli’ i na prvi odmor otišli sa četiri poena prednosti 18:14.

Druga deonica donela je veoma izjednačenu igru i borbu na obe strane terena, Ortez je i stigao do izjednačenja 29:29, ali su ’crno-beli’ reagovali i u finišu prvog poluvremena napravili seriju od do 36:29.

Već na startu treće deonice Partizan strpljivom igrom stekao je dvocifrenu prednost, koja je sačuvana do ulaska u odlučujući period (52:40). Izabranici trenera Vujoševića nisu dozvolili iznenađenje u poslednjem kvartalu i sigurno su utakmicu priveli kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve