Nova vest
Košarka

Subota, 20.09.2014.

12:35

Kajmakoglu: Jesmo favoriti, ali...

Krilni centar Uniksa Kostas Kajmakoglu svestan je da je njegov tim favorit u kvalifikacijama za Evroligu, ali da to mora i da dokaže na parketu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“U teoriji mi jesmo glavni kandidat za plasman u Evroligu, ali na početku sezone nema favorita. Tim sa najboljom hemijom imaće prednost, a naš cilj je da što pre postanemo jedinstveni. Ipak, kada je ovakav format takmičenja, svaki tim ima pravo da sanja. I pre dve godine smo bili favoriti, ali nismo uspeli“, kazao je Kajmakoglu.

Tim sada vodi novi trener – Trinkijerija je zamenio Argiris Pedulakis.

“Poznajem trenera Pedulakisa, ali nikada me nije trenirao. Njegove ekipe obično igraju čvrsto u odbrani i voli da na terenu ima pet igrača koji dobro trče i koji imaju visoku košarkašju inteligenciju. Generalno, njegova košarkaška filozofija je odlična“.

U ekipu su došli Kurtis Džerels, Kit Lengford, Džejms Vajt, Viktor Sanikidze i D’or Fišer.

“Moram da čestitam upravi na velikom trudu i novcu koji su uložili u tim. Prošle sezone nismo imali sreće u Evrokupu, ali sada ćemo pokušati da se plasiramo u Evroligu. Imaćemo drugačiji stil igre, sa mnogo Amerikanaca koji poseduju energiju. Zisis i ja smo iskusniji, verujem da ćemo imati pravu hemiju i da ćemo timski igrati kako treba“.

U prvoj, četvrtfinalnoj rundi kvalifikacija Uniks se sastaje sa Zijelonom Gorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve